«Χύμα» τους τα είπε πάλι το Κατάρ: «Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα, αλλά μην προσπαθήσετε να μας αλλάξετε»

Αιχμές προς τη Δύση

«Χύμα» τους τα είπε πάλι το Κατάρ: «Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα, αλλά μην προσπαθήσετε να μας αλλάξετε»

Μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ μπορούν να πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, αλλά η Δύση δεν μπορεί να «υπαγορεύσει» στους Καταριανούς τι πρέπει να πιστεύουν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της χώρας στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι σχέσεις του Κατάρ με τη Γερμανία είναι σχετικά ταραγμένες τον τελευταίο καιρό.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ φόρεσε περιβραχιόνιο «OneLove» στον αγώνα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας εναντίον της Ιαπωνίας την περασμένη εβδομάδα και έχει επικρίνει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιώματα στο Κατάρ, αλλά αυτή την εβδομάδα η Γερμανία επικύρωσε συμφωνία για να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από το Κατάρ.

Αιχμές προς τη Δύση

«Εάν θέλουν να επισκεφθούν το Κατάρ, δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα με αυτό» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Σαάντ Σερίντα Αλ-Κααμπί, για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ σε σχόλιά του στην εφημερίδα Bild που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Ωστόσο δήλωσε ότι η Δύση θέλει να «υπαγορεύει αυτό που επιθυμεί» στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν θέλετε να με αλλάξετε ούτως ώστε να πω ότι πιστεύω στην (κοινότητα) ΛΟΑΤΚΙ+, ότι η οικογένειά μου θα πρέπει να είναι ΛΟΑΤΚΙ+, ότι θα πρέπει να αποδεχθώ τους ΛΟΑΤΚΙ+ στη χώρα μου, να αλλάξω τη νομοθεσία μου και τους ισλαμικούς νόμους προκειμένου να ικανοποιήσω τη Δύση — τότε αυτό δεν είναι αποδεκτό» προσέθεσε ο ίδιος.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.