To αυτοκίνητο που «λατρεύουν» οι ληστές στην Ελλάδα – Αυτό το μοντέλο προτιμάνε

To αυτοκίνητο που «λατρεύουν» οι ληστές στην Ελλάδα – Αυτό το μοντέλο προτιμάνε

Ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα είναι η κλοπή αυτοκινήτων, καθώς δεκάδες ιδιοκτήτες χάνουν τα οχήματά τους καθημερινά.

Τα πρώτα στοιχεία για το 2020 να αποδεικνύουν έξαρση του φαινομένου. Όμως οι επιτήδειοι δεν κλέβουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αλλά στοχεύουν συγκεκριμένα μοντέλα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι κλέφτες συνηθίζουν να χτυπούν τους ιδιοκτήτες με χρονολογία κατασκευής μεταξύ του 1998 και του 2014. Οι λόγοι είναι απλοί. Ο πρώτος είναι ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα μπορούν να κλαπούν πιο εύκολα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, καθώς οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν μία πλατφόρμα για να τα σηκώσουν και να τα αρπάξουν αντί να τα διαρρήξουν.

Το μοντέλο αυτοκινήτου που κλέβουν πιο πολύ στην Ελλάδα είναι το Smart.

Τα Smart μπορούν να κλαπούν πιο εύκολα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, καθώς οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν μία πλατφόρμα για να τα σηκώσουν και να τα αρπάξουν αντί να τα διαρρήξουν.

Έχουν δημιουργηθεί κυκλώματα τα οποία υποδέχονται τα κλεμμένα αυτοκίνητα, τα «λύνουν» και πουλάνε τα ανταλλακτικά τους σε ελεύθερα συνεργεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έκφραση του «μάστορα» των συγκεκριμένων συνεργείων, που συνήθως ακούνε οι κάτοχοι των αυτοκινήτων προς επισκευή είναι: «…θα ψάξω να σου βρω ένα καλό, ελαφρώς μεταχειρισμένο ανταλλακτικό για να μην βάλεις το καινούργιο, το ακριβό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.