ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

15+1 μοντέλα της BMW που έγραψαν Ιστορία

Τα 15+1 μοντέλα της ΒΜW που ακολουθούν ίσως τους αξίζει μια ιδιαίτερη μνεία διότι κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους ανεξίτηλο στην ιστορία της βαυαρικής φίρμας

15+1 μοντέλα της BMW που έγραψαν Ιστορία

Η ενασχόληση της BMW με τις μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα ξεκίνησε ως αναγκαστική επιλογή. Η ιστορία της φίρμας ξεκινά το 1913, όταν ο Βαυαρός Karl Rapp έφτιαξε τον πρώτο κινητήρα αεροπλάνου.

Παρόλο που η εταιρεία του αναπτύχθηκε γρήγορα, ο Karl Rapp την πούλησε στον Franz Josef Popp που, ύστερα από τη συγχώνευση με την Bayerische Flugzeugwerke (Βαυαρική Κατασκευάστρια Αεροσκαφών) το 1917, της έδωσε το όνομα BMW -Bayerische Motoren Werke που πάει να πει Εργοστάσια Βαυαρικών Κινητήρων.

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η νεοσύστατη εταιρεία κατασκεύαζε μόνο ένα προϊόν: Τον αεροπορικό κινητήρα BMW Illa. Ο 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας είχε τη φήμη ότι ήταν ο καλύτερος κινητήρας της εποχής του για αεροπλάνα.

Στις 17 Ιουνίου του 1919 μάλιστα, ένα αεροπλάνο DFW F37 με κινητήρα BMW IV και πιλότο τον Franz Zeno Diemer κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά σε ύψος 9.760 m, ύψος που έφτασε σε 89 λεπτά! Ποτέ πριν ένα αεροπλάνο δεν είχε πετάξει ψηλότερα. Ύστερα από τη λήξη του πολέμου όμως, η παραγωγή αεροπορικών κινητήρων απαγορεύτηκε στη Γερμανία.

Η BMW το 1923 αναγκάστηκε από προμηθευτής κινητήρων αεροσκαφών να μεταλλαχθεί σε κατασκευαστή μοτοσικλετών. Η αξιοπιστία των κινητήρων «Bayern-Kleinmotor» (Μικρός Κινητήρας της Βαυαρίας) ήταν αξιομνημόνευτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.