20+1 μοντέλα της Alfa Romeo που έγραψαν Ιστορία

Τα αγωνιστικά μοντέλα της Alfa Romeo τη δεκαετία του ‘30 ήταν από τα καλύτερα στον κόσμο, βάζοντας ουσιαστικά τα θεμέλια για τη δημιουργία των κομψών και προηγμένων τεχνολογικά αυτοκινήτων δρόμου που ακολούθησαν

20+1 μοντέλα της Alfa Romeo που έγραψαν Ιστορία

Γεννημένη στο Μιλάνο πριν από 112 χρόνια, η Alfa Romeo, έχει συνδέσει το όνομα της με ορισμένα από τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην ιστορία της αυτοκίνησης, αλλά κυρίως με αυτοκίνητα δρόμου που όσο χαιρόσουν να τα βλέπεις άλλο τόσο ευχαριστιόσουν να τα οδηγείς!

Παρότι θεωρείται κατεξοχήν ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, οι ρίζες της βρίσκονται πίσω στις αρχές του 20ού αιώνα στη Γαλλία και στον Γάλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων Alexandre Darracq. O Darracq, θέλοντας να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του στην Ιταλία ίδρυσε ένα εργοστάσιο στα προάστια του Μιλάνου το 1906.

Τα πράγματα βέβαια δεν πήγαν όπως ο ίδιος τα είχε σχεδιάσει, με αποτέλεσμα τέσσερα χρόνια αργότερα να αναλάβει τη βιομηχανική μονάδα μια ομάδα Ιταλών επενδυτών και φανατικών των αγώνων, η οποία δημιούργησε την κοινοπραξία «Alfa», ακρωνύμιο του Anonima Lambarda Fabrica Automobili.

Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν η αγωνιστική Alfa 24 HP, η οποία σχεδιάστηκε από τον αρχιμηχανικό της εταιρείας Giuseppe Merosi το 1910 και έδειξε τις διαθέσεις της νεοσύστατης φίρμας στον αγώνα Targa Florio, το 1911.

Ο Merosi ήταν ο άνθρωπος που εξέλισσε συνεχώς το αγωνιστικό DNA της Alfa, δημιουργώντας σπορ προτάσεις για 12 συναπτά έτη. Μάλιστα εισήγαγε πολλούς νεωτερισμούς για τα δεδομένα της εποχής όπως τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους στους κινητήρες των αγωνιστικών προτάσεων των Ιταλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.