Η μεγάλη έκπληξη στο WRC: Επιστρέφουν στα μπάκετ της Citroen ο Sébastien Ogier και ο Julien Ingrassia

Η μεγάλη έκπληξη στο WRC: Επιστρέφουν στα μπάκετ της Citroen ο Sébastien Ogier και ο Julien Ingrassia

Αυτή είναι η πιο μεγάλη είδηση για το αγωνιστικό κομμάτι της Citroen. O Sébastien Ogier και o συνοδηγός του Julien Ingrassia, πέντε φορές Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλι επιστρέφουν το 2019 στην Ομάδα που τους ανέδειξε.

Η Ομάδα της Citroën Total Abu Dhabi WRT ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες την μεγάλη επιστροφή.

Πριν από 10 χρόνια , το 2008, ο Sébastien Ogier και ο Julien Ingrassia φορώντας τις φόρμες με τα διάσημα chevrons, κατέκτησαν τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο στην κατάταξη των Junior με το δυναμικό C2 Super 1600. Αναδείχθηκαν πρωταθλητές του Junior World Rally.

Στη συνέχεια έκαναν εντυπωσιακό ντεμπούτο με το C4 WRC. Το πρώτο WRC βάθρο τους ήρθε με την Citroën (στο Ράλι Acropolis το 2009 με το C4 WRC), ενώ η μεγάλη νίκη τους το 2010 με C4 WRC στο Ράλι Πορτογαλίας.

Το ισχυρό δίδυμο κέρδισε τρέχοντας και με άλλες εργοστασιακές ομάδες πέντε Παγκόσμιους Τίτλους.

Λίγο πριν την έναρξη του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου 2018 στο Παρίσι, (4 -1 4 Οκτωβρίου), όπου το C3 WRC θα κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας, η επανένωση του γαλλικού οράματος με ανανεωμένη, δυναμική αγωνιστική Ομάδα, αποτελεί ήδη μια άκρως σημαντική είδηση για τους οπαδούς της μάρκας, οι οποίοι αναμφίβολα αδημονούν για την εκκίνηση της νέας σεζόν στο Rallye του Monte Carlo (22 – 27 Ιανουαρίου 2019)!

Η Ομάδα της Citroen με Επικεφαλής τον Pierre Budar επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να στοχεύσει ακόμα υψηλότερα στο μέλλον με ένα C3 WRC που παραμένει δυναμικό, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του δύο μεγάλες νίκες και για έξι φορές τερματισμό σε βάθρο.

Pierre Budar, Επικεφαλής Citroën Racing Team

“Αυτά τα εξαιρετικά νέα είναι πρώτα από όλα για τους ανθρώπους που ξεκινούν μια νέα πορεία, μια νέα περιπέτεια, ενωμένοι από την επιθυμία τους να γράψουν το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία. Είμαι προφανώς πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τους Sébastien και Julien στην Ομάδα μας! Το γεγονός της επανένωσής μας δίνει απίστευτη ώθηση σε όλη την Ομάδα. Έχουμε όλοι περισσότερα κίνητρα από ποτέ, που αποδεικνύουν την αγάπη μας για συνολική δουλειά ως προς το άθλημα, με τη μάρκα Citroen. Νιώθουμε καλά!”

Ο Sébastien έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πρόκληση να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής αυτή τη φορά, με την Citroen.

Sébastien Ogier

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την προοπτική να αναλάβω αυτή τη νέα πρόκληση με την Citroën. Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να περιμένω, ειδικά όσο συλλογίζομαι ότι αυτή είναι η Ομάδα που μου έδωσε την πρώτη ευκαιρία να αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρέασαν την απόφασή μου. Μου αρέσει η ιδέα του να δουλέψω ξανά με ανθρώπους με τους οποίους η συνεργασία μας πήγε καλά και είμαι ενθουσιασμένος με την ιδέα της πρόκλησης να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με έναν τρίτο, διαφορετικό κατασκευαστή. Παρόλο που δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, είμαι πεπεισμένος ότι το αυτοκίνητο έχει μεγάλες δυνατότητες και έχω πίστη στους ανθρώπους στο Satory”.

Αναλυτικά οι επιτυχίες :

A. 4 σημαντικές διακρίσεις (το 2008 με C2 Super 1600, το 2009 και το 2010 με C4 WRC και το 2011 με DS 3 WRC)

B. 2 τίτλοι παγκοσμίου πρωταθλήματος κατασκευαστών (2010 και 2011)

Γ. 1 Τίτλος Junior Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (2008)

Δ 7 συνολικές νίκες: Πορτογαλία και Ιαπωνία το 2010 με C4 WRC, Πορτογαλία, Ιορδανία, Ακρόπολη (Ελλάδα), Γερμανία και Γαλλία – Αλσατία το 2011 με DS 3 WRC

Ε. 14 συνολικά πόντιουμ: 7 νίκες, 3 δεύτερες θέσεις (Ακρόπολη (Ελλάδα) το 2009, Νέα Ζηλανδία και Φινλανδία το 2010), 4 τρίτες θέσεις (Μεξικό και Γερμανία το 2010, Αργεντινή και Φινλανδία το 2011).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.