ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Έφυγε» ο Νικόλαος Σφακιανάκης – «Πατέρας» της Suzuki στην Ελλάδα

«Έφυγε» ο Νικόλαος Σφακιανάκης – «Πατέρας» της Suzuki στην Ελλάδα

Ένα ιστορικό πρόσωπο της ελληνικής αυτοκίνησης, ο Νικόλαος Σφακιανάκης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98.

Η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα (Σάββατο).

Υπήρξε ένας από τους ιστορικούς ηγέτες στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς ήταν ο άνθρωπος που «έχτισε» τη Suzuki στην Ελλάδα, όπως ανέφερε το 4troxoi.gr μεταδίδοντας τη θλιβερή είδηση.

Ποιος ήταν ο Νικόλαος Σφακιανάκης

Ο Νικόλαος Σφακιανάκης γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1922, στο χωριό Μελέσσες της περιοχής Πεδιάδος, του νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Ενώ η οικογένειά του ασχολούνταν με αγροτικές εργασίες, ο Νικόλαος Σφακιανάκης λάτρεψε τα μηχανοκίνητα οχήματα από μικρή ηλικία.

Αρχικά θα βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και θα ξεκινήσει την επιχειρηματική του σταδιοδρομία το 1947, με δραστηριότητα στις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές.

Το 1948 μετακομίζει στην Αθήνα, όπου και ξεκινά το εμπόριο οχημάτων, σε κατάστημα επί της οδού Αγγέλου Βλάχου.

Το 1960 αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία των φορτηγών και των λεωφορείων της γερμανικής εταιρείας Bussing. Την ίδια εποχή ξεκινά και την κατασκευή αμαξωμάτων, στην Μαγούλα της Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 1967 αναλαμβάνει αποκλειστικός αντιπρόσωπος των μοντέλων της Suzuki στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων και δικύκλων και σταδιακά μετατρέπει την εταιρεία σε έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο που μπαίνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό την επωνυμία «Σφακιανάκης ΑΕΒΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.