Τέλη κυκλοφορίας: Πως επηρεάζονται από το νέο lockdown; (φωτο)

Τέλη κυκλοφορίας: Πως επηρεάζονται από το νέο lockdown; (φωτο)

To εύλογο ερώτημα που προκύπτει μετά την ανακοίνωση για το νέο απάνθρωπο lockdown είναι τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για οχήματα που δεν χρησιμοποιούν εξαιτίας του συνεχόμενου εγκλεισμού τους.

«Τα δεδομένα δε θα αλλάξουν σε ότι αφορά τουλάχιστον τα Τέλη Κυκλοφορίας», δήλωσε ξεκάθαρα ο Υπουργός οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας.

Θυμίζουμε ότι η προθεσμία για την πληρωμή τους, είχε παραταθεί κατά δύο μήνες, με τελική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου. Τα νέα δεδομένα για το νέο δυναμικό lockdown δε θα αλλάξει αυτή την ημερομηνία σύμφωνα με τον κο Σταϊκούρα.

Πώς θα τα εκτυπώσετε

Με τρία απλά βήματα μπορεί φέτος να γίνει η εκτύπωση μέσω taxisnet για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, που έχουν αναρτηθεί από την ΑΑΔΕ.

Το φετινό ειδοποιητήριο, για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει έναν QR Code και σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Επιπλέον, η πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:
Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:
Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.