Δείτε πως φεύγει ο πάγος από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Δείτε πως φεύγει ο πάγος από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Ο χιονιάς που έπληξε τη χώρα μας, προκάλεσε με το πέρασμά του αρκετά προβλήματα. Με βασικότερα να είναι γ ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία στους δρόμους.

Ένα ακόμα πρόβλημα όμως είναι και ο πάγος στο αυτοκίνητο και ειδικά στο παρμπρίζ. Αν προσπαθήσετε να τον απομακρύνετε με λάθος μέθοδο, τότε μπορεί να καταστρέψετε το τζάμι.

Διότι αφότου διώξετε το χιόνι, στην επιφάνεια του παρμπρίζ μένει ένα στρώμα πάγου που δεν μπορείτε να το ξύσετε.

Πώς φεύγει ο πάγος από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

  • Ισοπροπυλική αλκοόλη και νερό: Συνδυάστε δύο μέρη 70% ισοπροπυλικής αλκοόλης και ένα μέρος νερού σε φιάλη ψεκασμού. Δεδομένου ότι αυτό το υγρό έχει σημείο πήξης -15 βαθμών Κελσίου (σε αντίθεση με τους 0 βαθμούς Κελσίου του νερού) η εφαρμογή αυτής της λύσης στο παγωμένο παρμπρίζ σας έχει γρήγορο αποτέλεσμα.
  • Αλατόνερο: Ρίξτε νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και προσθέστε 1-2 κουταλιές αλάτι. Δεδομένου ότι το αλμυρό νερό έχει χαμηλότερο σημείο πήξης από το γλυκό νερό, αρχίζει να λιώνει τον πάγο όταν έρθει σε επαφή μαζί του. Το οδικό αλάτι είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από το επιτραπέζιο αλάτι σε αυτήν τη συνταγή.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ανεξάρτητα από την μέθοδο που θα επιλέξετε, αποθηκεύστε τη φιάλη σε θερμοκρασία δωματίου στο σπίτι σας και όχι στο αυτοκίνητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.