ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Grand Tourer σε cabrio έκδοση – Έτοιμη η ναυαρχίδα της BENTLEY

Grand Tourer σε cabrio έκδοση – Έτοιμη η ναυαρχίδα της BENTLEY

Η Bentley Motors παρουσίασε την Continental GT Speed Convertible. Είναι η νέα ναυαρχίδα του κορυφαίου Grand Tourer, σε cabrio έκδοση. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο Crewe, στο ουδέτερο ως προς τον άνθρακα εργοστάσιο της Bentley, στην ίδια γραμμή παραγωγής με την Continental GT Speed. Όλο το αυτοκίνητο χειροποίητο.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με κάθε λεπτομέρεια.

Η οροφή της cabrio έκδοσης είναι τύπου “Z-fold” . Μπορείτε να την ανοίξετε είτε σταματημένος είτε εν κινήσει μέχρι 50 χιλιόμετρα . Για να ανοίξει πλήρως και να «σφραγισθεί» κάτω από το καπό θα χρειαστούν 19 δευτερόλεπτα. Και τότε θα έχετε μετατρέψει το πολυτελές coupe σε ένα Grand Tourer cabrio.

Ο μηχανισμός αναδίπλωσης Z-fold είναι ο πιο προηγμένος του είδους του. Η τεχνολογία κορυφαία. Δεν θα μπορούσε να γινόταν και διαφορετικά. Οι μηχανικοί βελτίωσαν το σύστημα στεγανοποίησης και ακουστικής. Φαντασθείτε να αγοράζατε μια Bentley και να έμπαιναν νερά στο εσωτερικό όταν έβρεχε. Με τις μετατροπές που έκαναν εκτός από τις βελτιώσεις στη στεγανοποίηση κατέβασαν κατά τρία ντεσιμπέλ σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, το επίπεδο θορύβου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για αυτοκίνητο κόσμημα. Τώρα το πόσο ακριβό είναι το «κόσμημα» αυτό δεν θα σας το πώ τώρα για να μην σας απογοητεύσω. Οι επιταχύνσεις θα σας κόψουν την ανάσα. Το νέο Grand Tourer cabrio είναι τόσο αθόρυβο, όσο η προηγούμενη γενιά Continental GT Coupe.

Η 3 ης γενιάς Continental GT Speed Convertible έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τη νέα Continental GT Speed . Το αυτοκίνητο το παρουσίασαν τον περασμένο μήνα. Η βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα 6,0 λίτρων W12 TSI της Bentley, αποδίδει 659 ίππους και 900 Nm ροπής. Ούτε τα μονοθέσια της F3 δεν έχουν τόσους ίππους. Η επιτάχυνση είναι τρομακτική. Από 0-100 χλμ./ώρα η CONTINENTAL GT SPEED CONVERTIBLE χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Είπαμε «κρατηθείτε».

Η τελική ταχύτητα είναι 335 χλμ./ώρα. Θυμηθείτε ότι στους αυτοκινητόδρομους το όριο είναι 130 χλμ.

Σε μια πίστα μπορείτε να ξεδιπλώσετε τις αρετές της Bentley. Έχει ροηγμένο πλαίσιο, τετραδιεύθυνση, ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό, κεραμικά φρένα από άνθρακα. Όλα αυτά που διαθέτει η Continental GT Speed υπάρχουν και στην cabrio έκδοση.

Το μοντέλο διατίθεται σε επτά ιδιαίτερα εξωτερικά χρώματα οροφής, συμπεριλαμβανομένης μιας σύγχρονης ερμηνείας του παραδοσιακού βρετανικού τουΐντ.

Τα πιο κλασσικά χρώματα, μαύρο, μπλε και γκρι είναι μεταξύ των άλλων επιλογών.

Επιπλέον, προσφέρονται οκτώ εσωτερικές επενδύσεις οροφής, από New Red έως Magnolia.

Όλο το αυτοκίνητο είναι χειροποίητο. Έχει καπιτονέ δερμάτινες ταπετσαρίες με αδαμάντινο μοτίβο, κεντητά προσκέφαλα Speed, συνδυασμός δέρματος και Alcantara στο τιμόνι και σε άλλα σημεία της καμπίνας, είναι μερικές μόνο από τις ιδιαίτερου design λεπτομέρειες του εσωτερικού. Συμπληρώνονται από καπλαμά σε Piano Black στον βασικό εξοπλισμό ενώ οι αποχρώσεις Dark Stain Burr Walnut, Dark Fiddleback Eucalyptus και Crown Cut Walnut, προσφέρονται χωρίς επιπλέον κόστος.

Τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, με ελεγχόμενη ροή θερμού ή ψυχρού αέρα στην περιοχή γύρω από τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα προσκέφαλα. Το τιμόνι είναι και αυτό θερμαινόμενο όπως θερμαινόμενα είναι και τα υποβραχιόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τιμή της νέας BENTLEY CONTINENTAL GT SPEED CONVERTIBLE ξεκινάει από 300.000 αγγλικές λίρες. Καλό θα είναι να υπολογίσετε και τους φόρους που είναι από 100.000 εως 150.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.