Στη σκιά των medium ελαστικών της Pirelli, που πολύ δύσκολα μπορούν να συνεργαστούν με μία πίστα που η θερμοκρασία της ξεπερνά τους 40 βαθμούς Celsius, η Mercedes κατάφερε να σημειώσει και πάλι το 1-2 στις κατατακτήριες και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση. Πρώτος θα ξεκινήσει ο Hamilton που κατάφερε να είναι ταχύτερος του Rosberg εντός έδρας, έχοντας δείξει τα πρώτα δείγματα υπεροχής το πρωί του Σαββάτου.

Η έκπληξη ήρθε από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, την οποία θα έχουν οι δύο Williams, με τον Massa να είναι ταχύτερος του Bottas μόλις την τελευταία στιγμή. Οι Ferrari, παρόλο που την Παρασκευή έδειχναν πολύ γρήγορες, αναγκάστηκαν να περιοριστούν στην τρίτη σειρά της εκκίνησης, με αρκετά προβλήματα με τα ελαστικά. Ο Kvyat ήταν έβδομος με την Red Bull, με τον Ricciardo δέκατο, χωρίς να αφήσει να μετρήσει η δεύτερη προσπάθειά του στο Q3! Ανάμεσά τους οι Sainz και Hulkehberg, οι μόνοι αντιπρόσωποι της Toro Rosso και της Force India στη δεκάδα.

Ο Raikkonen έκανε τον καλύτερο χρόνο στο Q1, όπου αποκλείστηκαν οι δύο McLaren, οι δύο Marussia και η Sauber του Nasr. Στο Q2 τα σκήπτρα πήρε ο Roseberg, εμπρός από το Bottas με τη Williams. Εδώ αποκλείστηκαν οι Force India του Sergio Perez, οι δύο Lotus των Romain Grosjean και Pastor Maldonado, ο Max Verstappen με την Toro Rosso και η Sauber του  Marcus Ericsson.

Οι αγωνοδίκες ήταν αυστηροί, αν και απόλυτα δίκαιοι, μια και δεν καταμέτρησαν γύρους που έκαναν οδηγοί πατώντας εκτός πίστας. Ειδικά η Copse «έκαψε» πολλούς όπως οι Hulkenberg, Verstappen, Vettel, Perez, Kvyat, Raikkonen, Maldonado, Ricciardo και Roberto Merhi. Στην Club «έχασαν» το χρόνο τους οι Grosjean και Sainz.

Είναι εκπληκτικό να προσέξει κανείς ότι 6 από τις 10 ομάδες βλέπουν τα μονοθέσιά τους να έχουν καταταγεί το ένα πίσω από το άλλο, γεγονός που δείχνει ότι αυτή τη στιγμή και σε αυτόν τον αγώνα, τα οχήματα υπερτερούν των οδηγών!

Αποτελέσματα Qualifying

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr