MotoGP: Άνετη νίκη για τον Φ.Μορμπιντέλι (φώτο)

MotoGP: Άνετη νίκη για τον Φ.Μορμπιντέλι (φώτο)

Τη δεύτερη του εφετινή νίκη πέτυχε τον Γκραν Πρι της Αραγονίας 2 ο Φράνκο Μορμπιντέλι, που άφησε πίσω του τους Άλεξ Ρινς και Γιόαν Μιρ με τις Suzuki.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι ήταν ο νικητής του Γκραν Πρι Αραγονίας 2 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας MotoGP. Ο Ιταλός πανηγύρισε έτσι τη δεύτερη εφετινή νίκη του μετά το Μιζάνο 1, ενώ χάρη σε αυτή την επίδοση ανέβηκε στην τέταρτη θέση της γενικής βαθμολογίας. Ο αναβάτης της Petronas Yamaha έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα και άφησε στη δεύτερη θέση πίσω του τον Άλεξ Ρινς με Suzuki και διαφορά άνω των δύο δευτερολέπτων. Τρίτος ο Ρινς, επίσης με Suzuki, που κατάφερε και διατηρήθηκε έτσι στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και αύξησε τη διαφορά του από τον όγδοο του αγώνα, Φάμπιο Κουαρταραρό, στους 14 πόντους και από τον ένατο στην Αραγονία 2, Μάβερικ Βινιάλες, στους 19 βαθμούς!

Ο Μορμπιντέλι ήταν συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οδήγησε επιθετικά αλλά και προσεκτικά, ενώ ο δεύτερος Ρινς παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ δύσκολο να τον ακολουθήσει. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Μιρ, επειδή θεώρησε την τρίτη θέση του ως το καλύτερο που θα μπορούσε να πάρει από το συγκεκριμένο Γκραν Πρι. Μάλιστα συνέκρινε το πλασάρισμά του στο βάθρο με…νίκη.

Ο αγώνας φάνηκε να κρίνεται 6 γύρους πριν την ολοκλήρωσή του, αφού ο Μορμπιντέλι άρχισε να αποσπάται από τους διώκτες του δημιουργώντας μία διαφορά άνω του δευτερολέπτου, ενώ οι δύο Suzuki δεν μπορούσαν να τον καταδιώξουν από πιο κοντά. Στα αξιοσημείωτα του Γκραν Πρι Αραγονίας 2 -ή της Τερουέλ όπως ονομάστηκε από τους διοργανωτές του- είναι η παρουσία τριών KTM στο Top 10, με τον Πολ Εσπαργκαρό τέταρο, τον Μιγκέλ Ολιβέιρα έκτο και τον Ίκερ Λεκουόνα ένατο. Στις ενδιάμεσες θέσεις συναντούμε τον Ζαρκό πέμπτο με Ducati, τους Βινιάλες και Κουαρταραρό με Yamaha έβδομο και όγδοο, ενώ δέκατος τερμάτισε ο Πετρούτσι με Ducati.

Καλύτερος οδηγός της Honda ήταν ο Καλ Κράτσλοου, που τερμάτισε ενδέκατος, ενώ απογοητευτικός ήταν για μια ακόμη φορά ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati, ο οποίος βρέθηκε δέκατος τρίτος πίσω από τον Γερμανό Μπραντλ, που αντικαθιστά τον Μαρκ Μάρκεζ στη Honda.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.