ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Γ.Φιτιπάλντι: Πέθανε ο πρώην πιλότος της Formula 1

«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών

Γ.Φιτιπάλντι: Πέθανε ο πρώην πιλότος της Formula 1

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε σήμερα 23/2 από καρδιακή ανακοπή, ο πρώην οδηγός της Formula 1 Γουίλσον Φιτιπάλντι Τζούνιορ, μεγαλύτερος αδερφός του -δυο φορές- παγκόσμιου πρωταθλητή της Βραζιλίας, Έμερσον.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τη βραζιλιάνικη συνομοσπονδία αυτοκινήτων (CBA), η οποία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Φιτιπάλντι Τζούνιορ «έφυγε από τη ζωή ειρηνικά και περιτριγυρισμένος από αγάπη».

Συμμετείχε σε 38 Grand Prix της Formula 1 στη δεκαετία του 1970 οδηγώντας αρχικά για την Brabham και στη συνέχεια για την Fittipaldi-Copersucar, την πρώτη και μοναδική ομάδα της Formula 1 της Βραζιλίας, την οποία δημιούργησε μαζί με τον αδελφό του.

«Είχε ταλέντο, όραμα για το μέλλον και τόλμη για να φτάσει το όνομα της Βραζιλίας σε ένα επίπεδο που δεν φανταζόμασταν ποτέ ως μέρος ενός έργου που ήταν σίγουρα μπροστά από την εποχή του», δήλωσε ο επικεφαλής του CBA, Τζιοβάνι Γκουέρα.

Ο Έμερσον κέρδισε τους τίτλους του το 1972 και το 1974 με τη Lotus και τη McLaren, αντίστοιχα, πριν μεταβεί στη Fittipaldi-Copersucar το 1976. Η νέα ομάδα εξασφάλισε τρεις τερματισμούς στο βάθρο σε 103 εκκινήσεις χωρίς νίκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Φιτιπάλντι Τζούνιορ άφησε πίσω του τον γιο του Κριστιάν, ο οποίος επίσης αγωνίστηκε στη Formula 1 στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.