ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Mercedes F1: Το απίστευτο ποσό που «έπιασε» στη δημοπρασία το μονοθέσιο του Λ.Χάμιλτον

Είναι το μονοθέσιο που χάρισε την πρώτη νίκη στον Βρετανό πρωταθλητή με την Mercedes στο Grand Prix της Ουγγαρίας

Mercedes F1: Το απίστευτο ποσό που «έπιασε» στη δημοπρασία το μονοθέσιο του Λ.Χάμιλτον

Σε αστρονομικό ποσό πουλήθηκε το μονοθέσιο του Λ.Χάμιλτον το οποίο του χάρισε την πρώτη νίκη με την Mercedes στο Grand Prix της Ουγγαρίας .

Η Mercedes W04/04 εκτός από την ιστορική σημασία για την πρώτη νίκη του Χάμιλτον έχει ακόμα ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι ουσιαστικά ο «Τελευταίος των Μοϊκανών» των V8 μονοθεσίων πριν έρθει η σύγχρονη υβριδική εποχή στη Formula 1.

Στο Λας Βέγκας ήρθε η στιγμή να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης του μονοθεσίου και το ποσό τελικά που πωλήθηκε προκαλεί ζαλάδα.

Ο μερακλής και σίγουρα πολύ πλούσιος συλλέκτης που έκανε δική του αυτήν την Mercedes W04 ξόδεψε 17,1 εκατομμύρια ευρώ για να την κάνει δική του, ένα ποσό που ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες των ανθρώπων της RM Sotheby’s που περίμεναν ένα ποσό της τάξης των 10 με 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Το μονοθέσιο που έβαλε στο γκαράζ του ο σίγουρα ζάμπλουτος αγοραστής είναι εξοπλισμένο με έναν ατμοσφαιρικό V8 2,4 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια KERS αποδίδει 830 ίππους στις 18.000 σ.α.λ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 7τάχυτο σειριακό της Ztrac, ενώ οι αναρτήσεις είναι τεχνολογίας FRIC τόσο μπροστά όσο και πίσω. Η Mercedes W04/04 είναι πλήρως λειτουργική κάτι που σίγουρα έπαιξε το ρόλο του στη διαμόρφωση της τελικής της τιμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.