Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στα ηλεκτρικά οχήματα τόσο στα ΙΧ όσο και στα επαγγελματικά. Και μπορεί να θεωρείται από τις πρωτοπόρους εταιρίες στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων , ωστόσο δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και συνεχίζει να επενδύει στον τομέα αυτό.

Η γκάμα της Renault είναι μεγάλη. Επενδύοντας σωστά και με συνέπεια σε αυτό το τεχνολογικό τομέα κατάφερε να κυριαρχήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά. Περίπου 1 στα 4 ηλεκτρικά οχήματα που πουλήθηκαν το 2017 να είναι Renault.

Με όπλο αυτή την επιτυχία, η Renault επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ανακοινώνοντας ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα αναβάθμισης των μονάδων παραγωγής στη Γαλλία. Το πρόγραμμα επένδυσης, το οποίο ξεπερνά το 1 δις ευρώ, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

• Την παρουσίαση μιας νέας πλατφόρμας η οποία θα παράγεται στο εργοστάσιο του Douai, το οποίο και θα αποτελέσει τη δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Renault.

• Τον διπλασιασμό της δυνατότητας παραγωγής του Renault ZOE στο εργοστάσιο του Flins.

• Τον τριπλασιασμό της δυνατότητας παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων στη μονάδα παραγωγής του Cleon, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί και ένας νέος προηγμένος ηλεκτροκινητήρας το 2021.

• Την αναβάθμιση του εργοστασίου στο Maubeuge ώστε να προετοιμαστεί για την παραγωγή της οικογένειας επαγγελματικών οχημάτων του νέου Renault KANGOO, η οποία θα περιλαμβάνει και το ηλεκτρικό KANGOO Z.E.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!