ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ανακοινώθηκε η τιμή του νέου VW Tiguan για την ελληνική αγορά

To VW Tiguan αναβαθμίστηκε έτι περαιτέρω, με την ελληνική αντιπροσωπεία να κάνει γνωστή την τιμή του

Ανακοινώθηκε η τιμή του νέου VW Tiguan για την ελληνική αγορά

H τρίτη γενιά του VW Tiguan πάτησε στην Ελλάδα, με το C-SUV του Wolfsburg να έρχεται πιο αναβαθμισμένο και πλήρες από ποτέ, ξεκινώντας από €34.300

Εξωτερικά, το νέο Tiguan μοιάζει πιο μοντέρνο από ποτέ, διατηρώντας ταυτόχρονα ορισμένα στοιχεία από τον προκάτοχό του, ο οποίος είχε καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία C-SUV της αγοράς. Αυτό ακριβώς το «πάντρεμα» του παλιού με το νέο χαρίζουν στο γερμανικό μοντέλο μία άκρως δυναμική και εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Το VW Tiguan κοσμείται με νέους, επίπεδους προβολείς τεχνολογίας LED IQ.LIGHT HD matrix και μία οριζόντια λωρίδα πίσω από τη γυάλινη επιφάνεια, θυμίζοντας έντονα το ID.4. Οι αεραγωγοί βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του προφυλακτήρα, με τις αεροκουρτίνες να διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή ροή του αέρα.

Βελτιώσεις υπάρχουν και στον συντελεστή οπισθέλκουσας, καθώς από το 0,33 cd της απερχόμενης γενιάς περιορίστηκε στο 0,28 cd. Παρατηρώντας το από το πλάι, ίσως θυμίσει σε κάποιους το πιο μεγάλο και επιβλητικό SUV της μάρκας, το Touareg, χάρη στα έντονα τονισμένα φτερά και τους μεγάλους τροχούς.

Στο εσωτερικό του VW Tiguan δεσπόζει το Digital Cockpit της εταιρείας, το οποίο φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική, OLED οθόνη του συστήματος infotainment. Η τελευταία μάλιστα, ανάλογα την έκδοση μπορεί να φτάσει και τις 15”.

Πέραν αυτών, o οδηγός έχει στη διάθεσή του head-up display, αλλά και τον περιστροφικό διακόπτη (με την μικρή OLED οθόνη) Driving Experience Control, που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών, όπως η ρύθμιση της έντασης της φωνής και η επιλογή του επιθυμητού προφίλ οδήγησης.

Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, τις εντυπώσεις φαίνεται να κερδίζει η plug-in hybrid επιλογή με απόδοση είτε 204, είτε 272 PS. Σύμφωνα μάλιστα με το εργοστάσιο, το υβριδικό σύστημα είναι ικανό να κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά το Tiguan για 100 km. H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει και κινητήρες ντίζελ, με τον γνώριμο 2.0 TDI σε έκδοση με 150 ή 190 PS. Όσον αφορά τους κινητήρες βενζίνης, άμεσα διαθέσιμες είναι οι εκδόσεις με τον τούρμπο 1.5 TSI και mild hybrid τεχνολογία, με ισχύ 130 και 150 PS, ενώ προς τα τέλη του έτους θα προστεθούν στην γκάμα και δίλιτρες τετρακίνητες εκδόσεις.

Ως προς τις τιμές, η εισαγωγική έκδοση του VW Tiguan με υπερπλήρη εξοπλισμό (9 αερόσακοι, προβολείς LED, ψηφιακός πίνακας οργάνων 10”, κεντρική οθόνη 12,9”, κάμερα οπισθοπορείας, συρόμενη πίσω σειρά καθισμάτων) ξεκινά από τις €34.300.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές όλων των εκδόσεων του νέου VW Tiguan στο drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.