ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Γεμάτο νέα μοντέλα το 2023 για την Skoda

H Skoda μέσα στη χρονιά θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων τα νέα Superb και Kodiaq αλλά και το Elroq, ένα νέο ηλεκτρικό μικρότερο SUV σε μέγεθος από το Enyaq

Γεμάτο νέα μοντέλα το 2023 για την Skoda

To 2023 θα είναι μια χρονιά με μπόλικο ενδιαφέρον για την Skoda, η οποία θα ανανεώσει ένα σημαντικό μέρος της γκάμας της, προσθέτοντας σε αυτή και ένα μικρό ηλεκτρικό SUV.

Αρχικά, η Skoda θα φρεσκάρει τα Kamiq και Scala κάνοντας επεμβάσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό τους, αναβαθμίζοντας τα παράλληλα σε επίπεδο τεχνολογίας. Επιπλέον, στην γκάμα του Enyaq θα προστεθεί η κορυφαία έκδοση Laurin & Klement.

Έπειτα μέσα στη χρονιά θα λανσαριστεί το νέο Elroq, ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV μικρότερο σε διαστάσεις από το Enyaq.

Το δεύτερο μισό του 2023 θα κάνει ντεμπούτο η νέα γενιά του Superb, ένα από τα νέα μοντέλα της Skoda που δε θα ασπαστεί ακόμα τον πλήρη εξηλεκτρισμό. H τέταρτη γενιά του θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo του γκρουπ VW και θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες ντίζελ, βενζίνης και plug-in hybrid.

Επιπλέον, θα συνεχίσει να υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε στέισον και σεντάν αμάξωμα. Το μοντέλο δε θα κατασκευάζεται πια στην Τσεχία, αλλά θα παράγεται πλάι στο νέο Passat στο εργοστάσιο του γκρουπ VW στην Μπρατισλάβα.

Την ίδια χρονική περίοδο αναμένεται να αποκαλυφθεί και το νέο Kodiaq το οποίο για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο και ως plug-in υβριδικό.

Όσο για τα αποτελέσματα της Skoda το 2022, η μάρκα παρέδωσε συνολικά 731.300 αυτοκίνητα, εμφανίζοντας πτώση 16,7% σε σχέση με το 2021. Η μεγαλύτερη αγορά της Skoda ήταν η Γερμανία με 134.300 κομμάτια, με τις Τσεχία και Ινδία να ακολουθούν με 71.200 και 51.900 μονάδες αντίστοιχα.

Τον τίτλο του best-seller της για άλλη μια φορά κέρδισε το Octavia με 141.100 κομμάτια, το Kamiq τερμάτισε δεύτερο με 96.300 και την τριάδα συμπλήρωσε το Kodiaq με 94.500 αντίτυπα. Το Fabia έμεινε εκτός βάθρου με 92.700 κομμάτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.