ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

H κινέζικη BYD ξεπέρασε σε πωλήσεις την Tesla

Η κινέζικη BYD πούλησε μέσα σε ένα έτος όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχε πουλήσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια μαζί, εκθρονίζοντας μεταξύ άλλων και την Tesla από την κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων

H κινέζικη BYD ξεπέρασε σε πωλήσεις την Tesla

Η BYD ξεκίνησε δειλά δειλά να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Ευρώπη, με τα ηλεκτρικά μοντέλα του Κινέζου κατασκευαστή, να πωλούνται σε Αγγλία, Νορβηγία και Δανία. Μικρή σημασία έχει όμως αυτό από τη στιγμή που η BYD στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την κινέζικη, κατέχει το 30% των συνολικών πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων!

Το 2022 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την υπερδύναμη που ακούει στο όνομα BYD. Η κινέζικη φίρμα ταξινόμησε μέσα σε ένα έτος όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχε ταξινομήσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια μαζί, βλέποντας μερίδιο αγοράς και κέρδη, να εκτοξεύονται.

Η BYD ανακοίνωσε επίσημα, ότι τα καθαρά της κέρδη για το 2022 από τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ανήλθαν σε $2,4 δισ., αυξήθηκαν δηλαδή κατά 446%.  Η BYD πούλησε 1,86 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2022, καταλαμβάνοντας το 30% των συνολικών πωλήσεων EV’s στην αγορά της Κίνας.

H BYD, κατάφερε επίσης να εκθρονίσει την Tesla από την κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, αφού η αμερικανική φίρμα ταξινόμησε συνολικά το 2022, 1,31 εκατ. EVs. Έπειτα από τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας για τα πρόσφατα επιτεύγματα της, οι μετοχές της κέρδισαν 1,5% μέσα σε μια ημέρα στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Wang Chuanfu, δήλωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τις προσεχείς ημέρες για να ενημερώσει οικονομικούς αναλυτές αλλά και μέσα ενημέρωσης απ’ όλο τον κόσμο αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του Κινέζου γίγαντα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.