H Volvo προειδοποιεί την Toyota για το μέλλον

Η Volvo θεωρεί ότι οι εταιρείες που πιστεύουν ακόμα στη χρήση θερμικών κινητήρων όπως η Toyota δεν θα έχουν μέλλον σε μερικά χρόνια από σήμερα...

H Volvo προειδοποιεί την Toyota για το μέλλον

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Jim Rowan, δήλωσε στο πρόσφατο ΔΣ της εταιρείας ότι όσες εταιρείες κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στον ηλεκτρικό μετασχηματισμό τους θα χάσουν στο τέλος το παιχνίδι. Μάλιστα, προειδοποίησε συγκεκριμένα την Toyota, ότι θα πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα τον τρόπο σκέψης της!

Ο Rowan, παίνεψε τα του οίκου του, τονίζοντας ότι η Volvo ήταν αρκετά τολμηρή ώστε να επενδύσει εδώ και καιρό στην ηλεκτροκίνηση πριν από το σύνολο των κατασκευαστών, κάτι που την καθιστά πρωτοπόρο με αποτέλεσμα να γεύεται ήδη τους οικονομικούς καρπούς αυτής της μεταστροφής.

Πρόσθεσε δε, ότι πλέον η Volvo είναι σε θέση να φέρει “ίσα βάρκα ίσα νερά” τις τιμές των ηλεκτρικών της μοντέλων σε σχέση με τα θερμικά, κάτι που θα επιτευχθεί στο απόλυτο, το 2025. Το μόνο τροχοπέδη σε αυτόν τον ισοσκελισμό των τιμών, ήταν μέχρι πρότινος το υψηλό κόστος σε πρώτες ύλες. Αυτό, σύμφωνα με τον Jim Rowan, έχει λειανθεί χάρη στις στρατηγικές συνεργασίες της Volvo με εταιρείες εξόρυξης λιθίου, απαραίτητης πρώτης ύλης για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Επιπλέον, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, σύντομα οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μειώσουν περαιτέρω τις τιμές αυξάνοντας συγχρόνως την αυτονομία κίνησης των ηλεκτρικών μοντέλων και ελαχιστοποιώντας τους χρόνους επαναφόρτισής τους.

Πρότεινε λοιπόν στην Toyota η οποία υπεραμύνεται των υβριδικών μοντέλων, να σκεφτεί πολύ καλά τη στρατηγική της γιατί οι εξελίξεις μπορούν πολύ εύκολα να την ξεπεράσουν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.