Η Maserati δημιουργεί τμήμα που θα κατασκευάζει αυτοκίνητα για λίγους!

Πέρα από τη βασική γκάμα των μοντέλων της, η Ιταλική εταιρία έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ένα τμήμα για πιο ειδικά, περιορισμένης παραγωγής και sur-mesure αυτοκίνητα

Η Maserati δημιουργεί τμήμα που θα κατασκευάζει αυτοκίνητα για λίγους!

Οι δημιουργίες της Maserati ίσως να μην κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν τη λάμψη αυτών της Ferrari, αυτό όμως δεν σημαίνει πως περνάνε απαρατήρητες. Η φίρμα έχει σίγουρα το κοινό της, μία σημαντική ιστορία και, όπως φαίνεται, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κάνει κάτι με αυτό.

Να δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα το οποίο θα κατασκευάζει αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής ή ακόμα και one-off, για πελάτες της με την αντίστοιχη οικονομική επιφάνεια.

Η είδηση αυτή προέκυψε από τον ίδιο τον αρχιμηχανικό της Maserati, Davide Danesin, στα πλαίσια μίας συνέντευξης που έδωσε στο βρετανικό περιοδικό Top Gear. Το τμήμα αυτό δεν θα ασχολείται απλά με customization ή ειδικές σειρές υπαρχόντων μοντέλων, όπως κάνει το Fuoriserie.

Θα είναι σε θέση να εξελίσσει μοντέλα από την αρχή, διαθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία, σε κάθε επίπεδο.

Χρησιμοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες, της MC 20 και της GranTurismo, εύκολα μπορεί να σχεδιάσει τελείως νέα αυτοκίνητα, με τη φινέτσα και το δυναμισμό της Maserati αλλά πιο ξεχωριστά και συλλεκτικά.

Ένα πρώτο δείγμα γραφής αναμένεται να έρθει με το εικονιζόμενο Project 24, μία έκδοση πίστας της MC20.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα οδηγήσει σε 62 συνολικά αντίτυπα, ειδικά εξελιγμένα για track only χρήση. Η ισχύς τους υπολογίζεται να αγγίζει τους 740 ίππους (+120 ίππους από τη συμβατική έκδοση) ενώ το βάρος θα περιορίζεται μόλις στα 1.250 κιλά.

Από εκεί και πέρα, Θα ακολουθήσουν και άλλα project, για μοντέλα δρόμου και πίστας, ενώ όποιος έχει αρκετά παχύ πορτοφόλι και θέλει κάτι μοναδικό -μόνο για τον εαυτό του- δεν έχει παρά να το ζητήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.