ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με τι τιμή ήρθε το νέο Suzuki Swift στην Ελλάδα;

Η τέταρτη γενιά του Suzuki Swift είναι γεγονός και ξεκινά επίσημα την εμπορική της πορεία στη χώρα μας

Με τι τιμή ήρθε το νέο Suzuki Swift στην Ελλάδα;

Το ολόφρεσκο Suzuki Swift έχει εξελιχθεί σε ένα ακόμη πιο εκλεπτυσμένο και δυναμικό σουπερμίνι, με μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία και προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας για εύκολες, άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις.

Το Suzuki Swift αποτελούσε πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή και διασκεδαστικά κόμπακτ χάτσμπακ, έχοντας κερδίσει πολυάριθμα βραβεία από την πρώτη παγκόσμια εμφάνιση του μοντέλου το 2004 μέχρι και σήμερα. Επίσης, έχει διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία και στην ελληνική αγορά, ως ένα από τα κορυφαία και πιο δημοφιλή υβριδικά αυτοκίνητα, κερδίζοντας το αγοραστικό κοινό που αναζητά ένα ευέλικτο και αξιόπιστο αυτοκίνητο.

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Suzuki βασίζεται στην κληρονομιά των προκατόχων του, προσφέροντας μια οδηγική εμπειρία που δεν είναι μόνο ευχάριστη, αλλά δίνει προτεραιότητα στην άνεση, την αποδοτικότητα και την ασφάλεια. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης έχει κυκλοφορήσει σε 169 χώρες πραγματοποιώντας συνολικές πωλήσεις άνω των εννιά εκατομμυρίων μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024.

Το αυτοκίνητο αποπνέει αυτοπεποίθηση και περιπετειώδη χαρακτήρα με ανασχεδιασμένη μάσκα με γρίλιες σε μαύρο χρώμα και χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα σε σχήμα L, που δένουν αρμονικά με τις στρογγυλεμένες γραμμές των φτερών. Οι πλαϊνές γραμμές, σε συνδυασμό με τις ρευστές γραμμές της οροφής προσδίδουν στο νέο Suzuki Swift ένα ξεχωριστό στιλ. Ο δυναμικός και διασκεδαστικός χαρακτήρας του μοντέλου τονίζεται ακόμη περισσότερο από τα πίσω φώτα τριών διαστάσεων και τον φαρδύ πίσω προφυλακτήρα.

Η παλέτα των χρωμάτων του Suzuki Swift αποτελείται από εννιά μονόχρωμες επιλογές και τέσσερις διχρωμίες, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητες εξατομίκευσης τους αυτοκινήτου. Μεταξύ των χρωμάτων, περιλαμβάνονται επιλογές με ευφάνταστα χρώματα, όπως το Frontier Blue Pearl Metallic και το Cool Yellow Metallic.

Η καμπίνα του μικρού αυτοκινήτου του Ιάπωνα κατασκευαστή χαρακτηρίζεται από άνεση, εργονομικό και οδηγοκεντρικό σχεδιασμό. Τα όργανα του αντίστοιχου πίνακα είναι ευανάγνωστα και η απρόσκοπτη ορατότητα αποτελεί σύμμαχο του οδηγού στην κίνηση της πόλης. Η κομψή διχρωμία σε μαύρο και ανοιχτό γκρι στις επιφάνειες του ταμπλό και στην επένδυση των μπροστινών θυρών, σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες σε σατινέ επιμετάλλωση και σκούρο ασημί χρώμα, ενισχύουν τη δυναμική και σπορ εμφάνιση του εσωτερικού.

Η οθόνη αφής HD 9″ προσφέρει γρήγορη και ακριβή απόκριση σε κάθε άγγιγμα. Είναι συμβατή με Apple CarPlay® και Android Autο μέσω ασύρματης σύνδεσης με το κινητό τηλέφωνο των επιβατών. Πλούσια είναι και η ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας του νέου Suzuki Swift, καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας, Adaptive cruise control, λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου, σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας και σύστημα κλήσεων εκτακτης ανάγκης eCall.

Ο νέας σχεδίασης τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 lt στο Swift πετυχαίνει θερμική απόδοση έως 40% (καύσιμο RON95), με αποτέλεσμα καλύτερη οικονομία καυσίμου. Άλλα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τη μείωση του βάρους, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την αύξηση της ροπής σε χαμηλές στροφές λειτουργίας για καλύτερη απόκριση και συνολική απόδοση.

Στο νέο Suzuki Swift, ο κινητήρας συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα 12V SHVS για περαιτέρω βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση. Το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS μετατρέπει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση και την αποθηκεύει στην μπαταρία ιόντων λιθίου. Το ηλεκτρικό μοτέρ ISG (Integrated Starter Generator) βοηθά τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση για υψηλότερη απόδοση καυσίμου.

Το κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων, έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για τον νέο κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης κίνησης για να εξασφαλιστεί υψηλή οικονομία καυσίμου και απόδοση ισχύος. Το συγχρονιζέ και η διαδρομή του μοχλού έχουν βελτιστοποιηθεί για τη μείωση της απαιτούμενης δύναμης κατά την αλλαγή των σχέσεων και ο βαθμός σκληρότητας του ελατηρίου του συγκλίνοντα διακόπτη μετατόπισης έχει βελτιστοποιηθεί για να εξασφαλίζεται ομαλή και ελαφριά εμπλοκή των σχέσεων.

Τα μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων υιοθετούν ένα νέας σχεδίασης και κατασκευής υψηλής απόδοσης CVT κιβώτιο, κατάλληλο για τον νέο κινητήρα. Ο μετατροπέας ροπής χρησιμοποιεί έναν αποσβεστήρα που έχει χαμηλότερη ακαμψία και απορροφά αποτελεσματικά τις περιστροφικές διακυμάνσεις από τον κινητήρα.

Το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας για προ παραγγελία στο επίσημο δίκτυο εμπόρων. Η τιμή της έκδοσης GL είναι €18.450, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων LED φώτα, 6 αερόσακους, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, adaptive cruise control, οθόνη Infotainment 9”, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, hill hold, σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας φώτων και πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης/άνεσης/ασφάλειας.

Σε όλα αυτά, συνυπολογίζονται η 5ετής εγγύηση (100.000 km) για τα μηχανικά/ηλεκτρικά μέρη, η 12ετής εγγύηση για το αμάξωμα, καθώς επίσης και τα 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις και τις τιμές του νέου Suzuki Swift για την ελληνική αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.