Mόνο οι Κινέζοι φοβίζουν την Ford!

Ούτε την Tesla, ούτε την Toyota ούτε κανέναν άλλο κατασκευαστή δε «βλέπει» ως αντίπαλο ο CEO της Ford, Jim Farley, παρά μόνο τους Κινέζους...

Mόνο οι Κινέζοι φοβίζουν την Ford!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor, Jim Farley, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές είναι οι μόνοι ανταγωνιστές της εταιρείας του, τόσο σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα αλλά και συνολικά στην παραγωγική διαδικασία. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κανένας κατασκευαστής δε μπορεί αυτή τη στιγμή να ανταγωνιστεί την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία.

«Οι Κινέζοι κατασκευαστές είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας. Ούτε η Tesla, ούτε η Toyota, ούτε η GM. Οι Κινέζοι είναι η νέα δύναμη στο χώρο και οφείλουν άπαντες να το αντιληφθούν αυτό εγκαίρως πριν να είναι πολύ αργά», ανέφερε ο Farley στη σύνοδο κορυφής της Morgan Stanley Sustainable Finance.

Σύμφωνα με τον Jim Farley, η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, διαθέτει τις καλύτερες τεχνολογίες αυτή τη στιγμή στον τομέα των μπαταριών και κυριαρχεί στην παραγωγή των EV. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα προς μίμηση, τις εταιρείες BYD, Geely, Great Wall και SAIC, χαρακτηρίζοντας τες ως κορυφαίες του είδους.

Ο CEO της Ford, παραδέχθηκε ουσιαστικά πως ο αγώνας ανάμεσα στους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και τους υπολοίπους είναι… χαμένη υπόθεση, ενώ σε ότι αφορά τη δική του εταιρεία, δήλωσε πως χρειάζεται ένα… restart για να μπει ξανά με αξιώσεις στην αγορά της Κίνας.

Η Ford θα επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο Μίσιγκαν χρησιμοποιώντας τεχνολογία από τον Κινέζο συνεργάτη της, την CATL, προκειμένου να παράξει μπαταρίες με χαμηλότερο του σημερινού κόστος.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ωστόσο έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τη συγκεκριμένη συνεργασία απειλώντας τη Ford ότι εάν προχωρήσει σε σύμπραξη με τους Κινέζους θα της επιβάλλει πρόστιμο $7.500 για κάθε EV που θα παράγει!

Ο Farley, τοποθετήθηκε σχετικά και γι’ αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι «δε θα πρέπει να παγιδευτούμε σε πολιτικές σκοπιμότητες γιατί στο τέλος εμείς (εννοώντας την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία) θα βγούμε χαμένοι».

Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο CEO της Ford εκφράζεται με άκρως κολακευτικά σχόλια για την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία. Λίγο καιρό πριν και συγκεκριμένα μετά το σαλόνι αυτοκινήτου της Σανγκάης, ο Farley, είχε δηλώσει επιστρέφοντας στην έδρα του ότι το «παιχνίδι με τους Κινέζους είναι χαμένο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τόσο η Ford όσο και το σύνολο των κατασκευαστών παγκοσμίως δεν μπορεί να ακολουθήσει τον Κινέζο γίγαντα στην παραγωγή και στην τεχνολογική εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων.

Άλλωστε μέχρι και ο «πολύς» Elon Musk, έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες «δουλεύουν σκληρά αλλά κυρίως δουλεύουν έξυπνα»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.