ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα συνεργασία Toyota και Suzuki για ένα μικρό SUV

H Toyota και η Suzuki φαίνεται πως εξετάζουν την από κοινού εξέλιξη ενός μικρού SUV, που θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Νέα συνεργασία Toyota και Suzuki για ένα μικρό SUV

Μία σημαντική συνεργασία στο χώρο της αυτοκίνησης βρίσκεται προ των πυλών. Συγκεκριμένα, δύο από τις πλέον γνωστές ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι Toyota και Suzuki εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την παραγωγή ενός μικρού SUV.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και οι όποιες πληροφορίες φτάνουν είναι σχετικά περιορισμένες. Το μοντέλο που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κάνει πρεμιέρα του 2025, φημολογείται ότι θα είναι μία έκδοση παραγωγής του Toyota bZ Small Crossover Concept.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές οι αγορές στις οποίες πρόκειται να διατεθεί στο συγκεκριμένο μοντέλο, προϊόν της συνεργασίας Toyota και Suzuki.

Σύμφωνα πάντως με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, πέρα από την εγχώρια αγορά, το μικρό SUV, πιθανότατα θα ταξιδέψει σε πολλές αγορές του κόσμου, με την ευρωπαϊκή αγορά να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες πρόκειται να συνεργαστούν τεχνολογικά και σχεδιαστικά. Η Toyota και η Suzuki έχουν στενούς δεσμούς, συμμετέχοντας σε αμοιβαία κατασκευή αυτοκινήτων και ανταλλαγή τεχνολογίας για να ανταποκριθούν στις αντίστοιχες απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού τους σε παγκόσμια κλίμακα. Αρκετά έργα συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών είναι ήδη διαθέσιμα σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Ινδία, η Νότια Αφρική και η Νοτιοανατολική Ασία.

Στα του επερχόμενου μικρού SUV, να θυμίσουμε πως το bZ Small Crossover ήταν μεταξύ των 15 πρωτότυπων Toyota και Lexus που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ειδικής εκδήλωσης τον Δεκέμβριο του 2021.

Παρουσιάστηκε σε ψηφιακές αποδόσεις, ως ένα στατικό πρωτότυπο πλήρους μεγέθους με μαυρισμένα παράθυρα, συμβολίζοντας την μελλοντική προσθήκη ως το μικρότερο μέλος εντός της πλήρως ηλεκτρικής σειράς bZ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Toyota δήλωσε μέσω των εκπροσώπων της, ότι το bZ Small Crossover είχε σχεδιαστεί με έμφαση στην ευρωπαϊκή και την ιαπωνική αγορά. Η μοναδική αποκάλυψη στην οποία προχώρησε η εταιρεία αφορούσε την αρχιτεκτονική eTNGA, με το μήκος του να κυμαίνεται ανάμεσα στο Toyota Aygo X (3.700 mm) και το Toyota Yaris Cross (4.180 mm).

Σύμφωνα πάντα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, η συνεργασία Toyota και Suzuki βασίζεται στην ικανότητα της τελευταίας να κατασκευάζει στιβαρά και συμπαγή μικρά αυτοκίνητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.