ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αλλάζουν όλα στον ΚΟΚ – Οι τροχαίες παραβάσεις που θα πληρώνουμε ακριβά 

Ο νέος ΚΟΚ θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο

Αλλάζουν όλα στον ΚΟΚ – Οι τροχαίες παραβάσεις που θα πληρώνουμε ακριβά 

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα φέρει μεγάλες αλλαγές και αυστηροποίηση των ποινών για συγκεκριμένες παραβάσεις.

Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο νέος ΚΟΚ θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ενώ αναμένεται να προβλέπει αυστηρότερες ποινές για όσους υποπίπτουν σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, την ίδια ώρα που θα απενοχοποιείται το όχημα.

Η αυστηροποίηση των ποινών θα αφορά παραβάσεις που συνδέονται με σοβαρά τροχαία ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • η υπερβολική ταχύτητα
  • η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
  • η αντικανονική προσπέραση

Παράλληλα, για κάποιες παραβάσεις εξετάζεται η απενεχοποίηση του οχήματος, ήτοι δεν θα συνοδεύονται με αφαίρεση πινακίδων, ώστε μια απερισκεψία ενός οδηγού να μην… δένει τα χέρια των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς του.

Τέλος το σβήσιμο των κλήσεων

Στόχος, επίσης, της κυβέρνησης είναι να δοθεί τέλος στην ατιμωρησία που απολαμβάνουν πολλοί οδηγοί, οι οποίοι καταφέρνουν να «σβήσουν» τις κλήσεις. Το συγκεκριμένο φαινόμενο θα καταπολεμηθεί μέσω της συγκρότηση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων, στο πλαίσιο του οποίου θα εφαρμοστεί μια ψηφιακή διαδικασία για τη βεβαίωση και είσπραξη των προστίμων. Ειδικότερα:

– Βεβαίωση και καταχώρηση των παραβάσεων του ΚΟΚ με ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να δοθεί τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων.

– Πρόβλεψη ώστε η παράβαση που θα επιβάλλεται ερήμην του οδηγού (δλ. με κάμερες και ραντάρ) να αποδίδεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

– Δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής της παράβασης μέσω e banking ή ATM

– Βεβαίωση της υπερήμερης οφειλής στο Taxisnet

– Άμεση online ενημέρωση των οδηγών για την καταγραφή των παραβάσεων και των πόντων ποινής που έχουν συγκεντρώσει στο point system.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, θα συγκροτηθεί και ένα Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας που θα συλλέγει τα χρήματα από τα πρόστιμα, τα οποία στη συνέχεια θα χορηγούνται στους δήμους αποκλειστικά για την υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.