ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτές είναι οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία – Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται στη δεκάδα;

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο για το 2022 ήταν η Apple

Αυτές είναι οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία – Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται στη δεκάδα;

Η εταιρεία Interbrand ανακοίνωσε τη λίστα με τις 100 εταιρείες που έχουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία για το 2022. Ποιες είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ξεχωρίζουν σε αυτή;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Interbrand, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο για το 2022 ήταν η Apple με εκτιμώμενη αξία 482,215 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 482,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Ωστόσο, στην πρώτη δεκάδα αυτής εντάσσονται και δύο αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες συναγωνίζονται με τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως και με αντίστοιχους άλλων κλάδων.

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία είναι η Toyota η οποία βρέθηκε στην έκτη θέση της λίστας, με αξία 59,757 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 59,7 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Όπως προκύπτει, αυτή αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με το 2021, ενώ εφέτος η ιαπωνική εταιρεία ξεπέρασε την Coca-Cola (7η θέση).

Η επόμενη αυτοκινητοβιομηχανία ήταν η Mercedes-Benz η οποία βρέθηκε στην όγδοη θέση με αξία 56,535 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 56,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Η γερμανική εταιρεία ξεπέρασε τις Disney και Nike, οι οποίες συμπλήρωσαν την εφετινή δεκάδα.

Η Tesla ήταν η τρίτη αυτοκινητοβιομηχανία της λίστας η οποία κατετάγη στη δωδέκατη θέση. Σύμφωνα με την Interbrand, η αξία της εταιρείας τού Elon Musk ήταν 48,002 δις δολάρια (περίπου 48 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ποσό που ήταν κατά 32% αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο της περυσινή περιόδου (σημ.: 36,270 δις δολάρια).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την επίδοσή της, η Tesla ξεπέρασε την BMW η οποία κατετάγη στη δέκατη τρίτη θέση, με αξία η οποία έφτασε τα 46,331 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 46,3 δις ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Τέλος, σύμφωνα με την κατάταξη της λίστας που δημοσίευσε η Interbrand, η Audi ήταν στην 46η θέση, η Volkswagen στην 48η, η Ford στην 50ή και η Porsche στην 53η θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.