ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο για το 2022

Η αξία της υπολογίζεται στα 59,7 δισ. ευρώ

Αυτή είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο για το 2022

Η Interbrand δημοσίευσε την ετήσια λίστα της με τις 100 πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο. Ποια ηγείται μεταξύ των εταιρειών αυτοκινήτου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Interbrand προχώρησε στην ανακοίνωση της σχετικής λίστας που περιλαμβάνει τις 100 πολυτιμότερες εταιρείες συνολικά από όλους τους κλάδους, η οποία, όπως και με άλλες σχετικές λίστες δεν παρουσιάζει αλλαγές στην κορυφή της.

Συγκεκριμένα για μια ακόμη χρονιά, οι πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας κατακλύστηκαν από τους γίγαντες της τεχνολογίας με την Apple να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με αξία που εκτιμάται στα 482 δισ. δολάρια Αμερική.

Πίσω από την Apple, με αξία στα 278 δισ. δολάρια βρέθηκε η Microsoft, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει την Amazon και να την αφήσει στην τρίτη θέση με την αξία της να υπολογίζεται στα 274 δισεκατομμύρια.

Η Google ήταν εκείνη που ακολούθησε στην τέταρτη θέση με 251 δισ. δολάρια, ενώ η Samsung έκλεισε την πρώτη πεντάδα με την αξία της να φτάνει στα 87 δισεκατομμύρια.

Toyota Corolla
Μετά την Samsung στη λίστα της Interband βρίσκεται και ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκίνητων που δεν είναι άλλος από την Toyota με την αξία της να υπολογίζεται στα 59,7 δισ., ενώ δύο θέσεις μετά ακολουθεί η Mercedes με αξία στα 56,1 δισ. δολάρια.

Ο επόμενος κατασκευαστής βρίσκεται στην 12η θέση της σχετικής λίστας και είναι η Tesla με την αξία της αμερικάνικης εταιρείας να ανεβαίνει κατά 32% έναντι του 2021 στα 48,3 δισ. δολάρια.

Μία θέση πιο κάτω, στην 13η βρέθηκε η BMW με αξία στα 46,3 δισ. δολάρια Αμερικής και την Honda να αποτελεί την επόμενο κατασκευαστή αυτοκινήτου 13 θέσεις πιο πίσω στην 26η θέση με αξία στα 22,8 δις.

Audi
Στην 35η θέση της λίστας βρέθηκε η Hyundai με αξία στα 17,3 δισ. δολάρια, με την Audi να κατατάσσεται στην 46η θέση με 14,9 δισ., πάνω από την Volkswagen που πήρε την 48η θέση με 14,8 δις.

Την πρώτη πενηντάδα έκλεισε η Ford που είδε την αξία της να ανεβαίνει κατά 12% σε σχέση με το 2021 και να φτάνει συνολικά στα 14,4 δισ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρώτη δεκάδα με τους πολυτιμότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων συμπληρώνεται από την Porsche, η αξία της οποίας σημείωσε άνοδο 15% και έφτασε στα 13,5 δισ. δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.