ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτή είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές αυτοκινήτων στον πλανήτη – Ποιος την δημιούργησε (φώτο)

Έχει και αυτοκίνητα από ξεχασμένες φίρμες

Αυτή είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές αυτοκινήτων στον πλανήτη – Ποιος την δημιούργησε (φώτο)

Επί δεκαετίες ένας Ολλανδός επιχειρηματίας έφτιαχνε συλλογή με ορισμένα από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα του 20ού αιώνα.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές παλιών αυτοκινήτων του πλανήτη, με 230 διαμάντια της ιστορίας της αυτοκίνησης, ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Και δεν είναι μόνο ο αριθμός των σπάνιων αυτοκινήτων που προκαλεί εντύπωση, αλλά και η διαφορετικότητά τους.

Η συλλογή περιλαμβάνει φυσικά μια σειρά από εντυπωσιακές Ferrari, Lamborghini, Alfa Romeo, σπάνιες Mercedes και μοναδικές Alpine, Tatra και παλιές Lincoln. Όμως, παράλληλα, έχει και αυτοκίνητα από ξεχασμένες φίρμες, όπως ένα Facel Vega από μια παλιά και ξεχασμένη γαλλική εταιρεία των δεκαετιών του 1950 και ’60.

Ο δημιουργός της συλλογής αυτής, ένας Ολλανδός επιχειρηματίας, ξεκίνησε αγοράζοντας μία αποθήκη για να φυλάσσει τα πρώτα αυτοκίνητα που άρχισε να αποκτά. Όμως, καθώς οι δουλειές του αυγάτιζαν, στην πορεία των δεκαετιών χρειάστηκε και δεύτερη αποθήκη, έπειτα και τρίτη, και τέλος αγόρασε και μια εγκαταλειμμένη εκκλησία για τα επιπλέον συλλεκτικά του κομμάτια.

Αυτή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη ξεχασμένη συλλογή σε αποθήκη στον πλανήτη, ή τουλάχιστον μία από τις μεγαλύτερες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι τα αυτοκίνητα έχουν αφεθεί στο έλεος του χρόνου και των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τους ειδικούς, η συνολική τιμή που μπορεί να πιάσουν αν δημοπρατηθούν σήμερα είναι αναμφίβολα οκταψήφια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.