ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε με τον λεβιέ του αυτοκίνητου και μπορεί να μας κοστίσει 500 ευρώ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε με τον λεβιέ του αυτοκίνητου και μπορεί να μας κοστίσει 500 ευρώ

Μια κίνηση που τείνουν να κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί μπορεί να προκαλέσει μπελάδες και να κοστίσει εκατοντάδες ευρώ.

Η μηχανική βλάβη, η δυσλειτουργία ή η καταστροφή μηχανικών μερών ενός αυτοκινήτου είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μοντέλο ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή αλλά και την κατηγορία στην οποία ανήκει.
Αναφορικά με τις αιτίες οι μηχανικές βλάβες μπορούν να χωριστούν γενικότερα σε δύο κατηγορίες: στις βλάβες που προέρχονται από κάποια αστοχία στον σχεδιασμό ή τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και κατασκευής του αυτοκινήτου και σε εκείνες όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο ίδιος ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Μάλιστα οι περισσότερες από τις βλάβες που παρουσιάζουν συνήθως τα αυτοκίνητα οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα και τις κακές συνήθειες του οδηγού. Και ενώ κάποιες από αυτές τις συνήθειες είναι συνήθως εξόφθαλμες ως προς τις καταστροφικές τους συνέπειες στο μέλλον-για παράδειγμα η συντήρηση του αυτοκινήτου σε μεγαλύτερα διαστήματα από αυτά που προβλέπει ο κατασκευαστής- κάποιες άλλες δεν προκαλούν καν υποψία ως προς τη ζημιά που μπορούν να δημιουργήσουν.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παράδειγμα για ακούσια πρόκληση ζημιάς στον αυτοκίνητο από την πλευρά του οδηγού είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζεται τον επιλογέα των ταχυτήτων του μηχανικού κιβωτίου στην καθημερινότητά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η συνήθεια είναι κακή για την υγεία του κιβωτίου καθώς έτσι ασκείται άσκοπα τάση στις φουρκέτες και η πρόωρη αντικατάστασή τους είναι ένα ζήτημα μερικών εκατοντάδων ευρώ, ενώ φθορά από αυτή τη συνήθεια μπορεί να προκληθεί και σε άλλα μέρη του κιβωτίου. Ακόμη χειρότερα, σε βάθος χρόνου και εφόσον δεν γίνει έγκαιρα η διάγνωση μπορεί να γίνει ζημιά εν κινήσει με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.