ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε γιατί πρέπει να έχετε μια πατάτα στο αυτοκίνητό σας όταν βρέχει

Τα άλλα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί

Δείτε γιατί πρέπει να έχετε μια πατάτα στο αυτοκίνητό σας όταν βρέχει

Αρκετοί είναι οι ειδικοί στο χώρο των αυτοκινήτων, που προτείνουν στους οδηγούς να έχουν πάντα μία πατάτα στο όχημά τους, ειδικά όταν βρέχει.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στη Mirror, η πατάτα μπορεί να βοηθήσει σε τομείς που δεν φανταζόμασταν.

Συγκεκριμένα, εξηγούν πως τρίβοντας την ξεφλουδισμένη πλευρά της πατάτας στην εξωτερική επιφάνεια του παρμπρίζ όταν βρέχει αρκετά, θα εμποδιστεί το θόλωμα του τζαμιού.

Σημειώνουν σχετικά με τα οφέλη της πατάτας, όταν οδηγούμε κάτω από ακραίες συνθήκες: «Όχι μόνο μπορεί να σταματήσει το θόλωμα του παρμπρίζ τον χειμώνα, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει την ώρα που οδηγείτε με πολλή βροχή.

Το άμυλο που έχει η πατάτα, λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ του γυαλιού και του άερα, και βοηθάει στο να μην θολώσει το παρμπρίζ, δυσκολεύοντας την όρασή σας».

Τα άλλα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί

Οι ειδικοί προτρέπουν, επίσης, τους οδηγούς να «κρατούν αποστάσεις ασφαλείας» από τους άλλους στον δρόμο, πράγμα που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια έντονης βροχής, θα πρέπει να διατηρείτε διπλάσια απόσταση από την κανονική με το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ξαφνικές νεροποντές μπορεί να «πανικοβάλουν τους οδηγούς» και να τους αναγκάσουν να επιβραδύνουν γρήγορα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί σύγκρουση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.