ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Η Ιταλία επιβάλει πρόστιμα και ποινές σε όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι

Τα μέτρα πρέπει να εγκριθούν από η Βουλή και τη Γερουσία

Η Ιταλία επιβάλει πρόστιμα και ποινές σε όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι

Η Ιταλία, αποφάσισε να λάβει αυστηρά μέτρα και να επιβάλει τα πρόστιμα και οι κυρώσεις σε όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι, ή δεν σέβεται τα όρια ταχύτητας.

Ωστόσο τα μέτρα θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τη Γερουσία και την ιταλική Βουλή.

Η κυβέρνηση Μελόνι ζητά, όποιος οδηγεί χρησιμοποιώντας το κινητό, να πληρώνει -την πρώτη φορά- πρόστιμο από 422 μέχρι 1.697 ευρώ, με προσωρινή κατάσχεση της άδειας οδήγησης για διάστημα από 15 ημέρες μέχρι δυο μήνες.

Σε περίπτωση νέας παράβασης λόγω χρήσης κινητού, το μέτρο, που θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, προβλέπει την αύξηση του πρόστιμου, το οποίο θα κυμαίνεται από 644 μέχρι 2.588 ευρώ, με κατάσχεση του διπλώματος οδήγησης για διάστημα από ένα μέχρι τρεις μήνες.

Το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Μελόνι, παράλληλα, προβλέπει για όποιον οδηγεί σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, κατάσχεση της άδειας οδήγησης για διάστημα μέχρι τριών ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος οδηγός διαπράξει σοβαρότατο αδίκημα, όπως το να μην σταματήσει και να προσφέρει άμεση βοήθεια, σε περίπτωση που προκαλέσει τροχαίο με τραυματίες, η κυβέρνηση της Ρώμης ζητά από τη Βουλή και τη Γερουσία της χώρας να ψηφίσουν μέτρο που θα προβλέπει την αφαίρεση της άδειας οδήγησης εφόρου ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.