ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δοκιμάζουμε το ολοκαίνουργιο και υβριδικό Peugeot 408

Σε μια φαινομενικά υπέρκορη αγορά η Peugeot σκέφτηκε απροσδόκητα και σύνθεσε μια απάντηση στα συμβατικά crossover που κεντρίζει το ενδιαφέρον

Δοκιμάζουμε το ολοκαίνουργιο και υβριδικό Peugeot 408

Όσο κι εάν στύψεις το μυαλό, θα δυσκολευτείς να τοποθετήσεις το ολοκαίνουργιο Peugeot 408 σε μια «ορθόδοξη» κατηγορία. Από αυτές που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε, δηλαδή. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να το στέψει με επιτυχία ως πρότζεκτ.

Ωστόσο στην ουσία υπάρχουν πολλά ακόμα σημεία που μπορείς και πρέπει να σταθείς.

Το νέο μοντέλο των Γάλλων έπρεπε να ξεχωρίζει από κάθε τι άλλο και τα κατάφερε χωρίς να πέσει σε παγίδες ναρκισσισμού. Παίρνοντας λοιπόν ως βάση τη γνωστή πλατφόρμα EMP2, δημιουργήθηκε ένα σχήμα που δεν γίνεται να σε αφήσει αδιάφορο.

Καταφέρνοντας μάλιστα να εκμεταλλεύεται προς όφελός του όλες τις ιδιαιτερότητες που το χαρακτηρίζουν.

Σε ένα μακρύ αμάξωμα που έχει μήκος 4,69 m και μεταξόνιο 2,79, η Peugeot σχεδίασε ένα εμπρός μέρος που δεν γίνεται να μπερδέψεις με τίποτα ούτε την ημέρα ούτε τη νύχτα. Εμπεριέχει όχι μόνο τους φωτεινούς «χαυλιόδοντες» αλλά και όλο το ταλέντο των σύγχρονων σχεδιαστών της εταιρείας, κάτι που ισοδυναμεί με γκολ από τα αποδυτήρια. Το ρύγχος έχει μια παραβολική γραμμή που δίνει ύψος στη μάσκα και δημιουργεί το έδαφος που χρειάζεται το νέο έμβλημα της εταιρείας για να μη δείχνει παράταιρα μεγάλο.

Όμως μη γελιόμαστε… Όλη η ιστορία του Peugeot 408 εκφράζεται από τη σιλουέτα fastback, η οποία νομοτελειακά συγκεντρώνει τα βλέμματα στο πίσω μέρος. Χέρι χέρι με την crossover λογική που υποστηρίζουν τα 18,9 cm απόστασης από το έδαφος, η γραμμή του νέου δημιουργήματος της Peugeot ξεχωρίζει σχεδόν από οτιδήποτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.