ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Jeep Avenger: Δοκιμάζουμε το πρώτο ηλεκτρικό Jeep

Αφήστε πίσω τα περί όποιας ιεροσυλίας, αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και το Avenger είναι ένα ολοκληρωμένο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ευρώπης.

Jeep Avenger: Δοκιμάζουμε το πρώτο ηλεκτρικό Jeep

Το Jeep Avenger είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας. Διαβάζοντας μονάχα αυτή την πρόταση, οι φανατικοί της Αμερικανικής μάρκας θα κάνουν λόγο για ιεροσυλία.

Πόσο μάλλον, όταν μάθουν ότι πρόκειται για ένα αστικό και αποκλειστικά προσθιοκίνητο -μέχρι στιγμής- SUV. Θα συνιστούσα όμως να μη βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Με τη Jeep να βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Stellantis και να έχει υποσχεθεί ότι από το 2030 στην Ευρώπη θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα -ξεκινώντας με τέσσερα έως το 2025- το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep ήταν θέμα χρόνου.

Για το παρθενικό της ηλεκτρικό μοντέλο λοιπόν η εταιρεία επέλεξε να χτυπήσει στην καρδιά του εμπορικού ενδιαφέροντος της Γηραιάς ηπείρου, δημιουργώντας το Avenger. Δηλαδή ένα αστικό SUV που καταφέρνει να συμπυκνώσει επιτυχώς σε περίπου 4 m μήκους τον αυθεντικό χαρακτήρα ενός Jeep.

Ξεκινώντας από το αισθητικό κομμάτι, η εμφάνιση του Jeep Avenger είναι σίγουρα ένα από τα δυνατά χαρτιά του, παντρεύοντας την τετραγωνισμένη σιλουέτα ενός off-rοader με μοντέρνες καμπύλες. Μένοντας ταυτόχρονα μακριά από σχεδιαστικές υπερβολές.

Την ίδια στιγμή, η απόσταση από το έδαφος είναι 22,3 cm, στο εμπρός μέρος δεσπόζει η κλασική μάσκα της Jeep και το αμάξωμα προστατεύεται περιμετρικά από τις μικροεπαφές στη ζούγκλα της πόλης από χρωματισμένα -και όχι βαμμένα- πλαστικά. Ομολογουμένως, δείχνει να ταιριάζει γάντι στους ευρωπαϊκούς δρόμους και όλοι συμφωνούν σε αυτό.

Σίγουρα κάτι διόλου τυχαίο, καθώς το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.