Ακούγοντας τον «ναύαρχο ε.α.» να αναλύει τον πόλεμο στον Κόλπο έκανα τον σταυρό μου που δεν χρειάστηκε να πολεμήσει στο Αιγαίο...

Φεβρουάριος: 23,3% κάτω η βενζίνη, άνοδος για τα ηλεκτρικά

Με άνοδο τιμών καυσίμων, οι Ευρωπαίοι στρέφονται περισσότερο στα ηλεκτρικά μοντέλα

Φεβρουάριος: 23,3% κάτω η βενζίνη, άνοδος για τα ηλεκτρικά

Τα στοιχεία ταξινομήσεων από τον οργανισμό ACEA αποκαλύπτουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν το 18,8% των ταξινομήσεων για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση από το 15,2% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Συνολικά 312.369 ηλεκτρικά πωλήθηκαν τους δύο πρώτους μήνες του έτους, εν μέρει χάρη στη Γαλλία (αύξηση 38,5%) και τη Γερμανία (αύξηση 26,3%).

Αυτή η ανάπτυξη έχει υποστηριχθεί από την προσφορά περισσότερων προσιτών BEV μοντέλων, που παρέχουν περισσότερες εναλλακτικές σε σχετικά προσιτά βαλάντια.

Ωστόσο, δεν αγόρασαν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες περισσότερα ηλεκτρικά. Στην Ολλανδία μειώθηκαν κατά 34,9% και στο Βέλγιο κατά 11%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταξινομήσεις της Tesla αυξήθηκαν κατά 11,8% σε ετήσια βάση, τερματίζοντας μια παρατεταμένη πτώση, αν και εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με την BYD με μικρή διαφορά. Η οποία είδε τις πωλήσεις της να υπερδιπλασιάζονται σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2025.

Τα υβριδικά παραμένουν η πιο δημοφιλής επιλογή συστήματος μετάδοσης κίνησης στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας το 38,7% της αγοράς.

Αυτό τοποθετεί τα υβριδικά πολύ μπροστά από τα αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με βενζίνη, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 22,5% των νέων ταξινομήσεων αυτοκινήτων φέτος.

Μόνο τον Φεβρουάριο, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα -PHEV, ηλεκτρικά και λοιπά υβριδικά- αντιπροσώπευαν το 67% των ταξινομήσεων, από 58,5% ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι πωλήσεις των βενζινοκίνητων βρίσκονται σε πτωτική τροχιά, με μείωση 23,3% τον Φεβρουάριο, με τη Γαλλία να αναφέρει μια τεράστια διαφορά -48,5%. Πτώση 17,7% έχουν και τα πετρελαιοκίνητα, ενώ τα υγραεριοκίνητα και τα μοντέλα φυσικού αερίου καταλαμβάνουν μερίδιο αγοράς μόλις 2,2%.

Πέρυσι, τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα κατείχαν μερίδιο 29% της αγοράς και του χρόνου τέτοια εποχή, τα ηλεκτρικά ενδέχεται να τα έχουν ξεπεράσει εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις. Με την κρίση στη Μέση Ανατολή να εντείνει το φαινόμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.