ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φωτογραφίες από το εγκαταλελειμμένο για 10 χρόνια εργοστάσιο της MG Rover

Φωτογραφίες από το εγκαταλελειμμένο για 10 χρόνια εργοστάσιο της MG Rover

Με τα ημιτελή αυτοκίνητα να παραμένουν σκονισμένα στη γραμμή παραγωγής και διάφορα χαρτιά να βρίσκονται διάσπαρτα στα άδεια γραφεία του εργοστασίου, οι φωτογραφίες δείχνουν τι συμβαίνει 10 χρόνια μετά την εγκατάλειψή του.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Longbridge στο Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε μαζικά όταν η αυτοκινητοβιομηχανία MG Rover κατέρρευσε το 2005. Αυτό σημαίνει ότι το εργοστάσιο μένει εξ ολοκλήρου αχρησιμοποίητο κατά την τελευταία δεκαετία.

Οι ιδιοκτήτες της MG Motor επιβεβαίωσαν, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ότι το εργοστάσιο West Midlands έχει σταματήσει εντελώς τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων μετά από σχεδόν έναν αιώνα παραγωγής. Οι εικόνες δείχνουν την πλήρη εγκατάλειψη μέσα στο κτήριο με τα ημιτελή αμαξώματα, ακόμη και τα προσωπικά αντικείμενα, να σκονίζονται στα άδεια γραφεία.

Οι εικόνες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις φωτογραφίες από τις «χρυσές» ημέρες του εργοστασίου στη δεκαετία του ’80, όταν εκεί απασχολούνταν περίπου 25.000 εργαζόμενοι.

Ένας φωτογράφος, ο Dab Hand, δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλο «προνόμιο» να μπει και να δει το εργοστάσιο που άνοιξε τις πόρτες του το 1905. «Ήταν εντελώς ανέγγιχτο. Και να σκεφτεί κανείς ότι χιλιάδες άνθρωποι εργάζονταν εκεί και είναι σαν να έχει παγώσει ο χρόνος», είπε ο ίδιος μιλώντας για την εμπειρία του.

Στις φωτογραφίες τράβηξε φαίνονται κάποια μοντέλα που είχαν ξεκινήσει να παράγονται και έμειναν στη μέση και κάποια έχουν σκουριάσει. Μπορεί να δει κανείς αμαξώματα χωρίς ρόδες ή παράθυρα τα οποία φυσικά δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν ποτέ.

Ο φωτογράφος, επίσης, αναφέρει πως θεωρούσε ότι όλα θα είχαν διαλυθεί ή πωληθεί, αλλά τελικά είναι σαν να έκλεισε (το εργοστάσιο) μέσα σε μια μέρα και να έμειναν όλα εκεί, χωρίς να προλάβει κάποιος να κάνει κάτι. Μένουν απλά να θυμίζουν ότι κάποτε υπήρχε ζωή σε όλους τους χώρους αυτού του κτηρίου…

carfact1carfact2carfact3carfact4carfact5carfact6carfact7carfact8carfact9carfact10carfact12carfact13carfact14carfact15

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.