Golf: Αβέβαιο το μέλλον για το ιστορικότερο μοντέλο της Volkswagen

Με δηλώσεις του, ο νέος CEO της Volkswagen έβαλε ένα τεράστιο ερωτηματικό για το μέλλον του Golf

Golf: Αβέβαιο το μέλλον για το ιστορικότερο μοντέλο της Volkswagen

Πριν από περίπου έναν χρόνο στελέχη της Volkswagen είχαν ανακοινώσει ότι δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας όπως τα GolfT-RocTiguan και Passat θα συνεχίσουν να παράγονται και πως θα αποκτήσουν νέα γενιά. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν για το πρώτο.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο, ο νέος CEO της Volkswagen, Thomas Schäfer, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην εξέλιξη και παραγωγή μιας ακόμα νέας γενιάς για το μακροβιότερο μοντέλο στην γκάμα της σήμερα.

Με τις προδιαγραφές Euro 7 να έρχονται γύρω στο 2025, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το κόστος εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης αυξάνεται συνεχώς μιας και είναι ολοένα δυσκολότερο να συμμορφωθούν με τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων που θεσπίζονται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της VW, οι προδιαγραφές Euro 7 θα αυξήσουν την τιμή αγοράς των συμβατικών αυτοκινήτων κατά €3.000 με €5.000. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι πλέον εφικτό οι κατασκευαστές να λανσάρουν μοντέλα με κύκλο ζωής επτά ή οκτώ ετών.

Όσο για το σημερινό Golf που βρίσκεται στην όγδοη γενιά του, το μοντέλο θα φρεσκαριστεί μέσα στο 2023 και θα συνεχίσει να πωλείται για άλλα τρία με τέσσερα χρόνια. Για το τι θα γίνει από εκεί και πέρα, ο Schäfer ανέφερε ότι η απόφαση για το αν υπάρξει ένατη γενιά του Golf θα παρθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.