ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραήλ: Αυτός είναι ο αυτοκινητόδρομος που βρίσκεται 393 μέτρα «κάτω» από τη θάλασσα (βίντεο)

Πρόκειται για τον μακρύτερο αυτοκινητόδρομο του Ισραήλ

Ισραήλ: Αυτός είναι ο αυτοκινητόδρομος που βρίσκεται 393 μέτρα «κάτω» από τη θάλασσα (βίντεο)

Ο αυτοκινητόδρομος 90 στο Ισραήλ θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του δρόμου με το πιο ακραίο ρεκόρ.

Πρόκειται για τον μακρύτερο αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται στο Ισραήλ με μήκος που φτάνει συνολικά στα 480 χιλιόμετρα και διατρέχει τη χώρα από το βορειότερο έως και το νοτιότερο άκρο της.

Ο αυτοκινητόδρομος περνά δίπλα από τη Νεκρά Θάλασσα με την επιφάνεια της διάσημης λίμνης με το θαλασσινό νερό να βρίσκεται κάτω από την στάθμη της θάλασσας κατά 430,5 ολόκληρα μέτρα.

Αυτό δίνει στη Νεκρά Θάλασσα και το σχετικό ρεκόρ για υδάτινο όγκο νερού που βρίσκεται χαμηλότερα από τη θάλασσα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη.

Το χαμηλότερο σημείο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας που περνά ο αυτοκινητόδρομος 90 βρίσκεται στα μείον 393 μέτρα, στα σύνορα του Ισραήλ με την Συρία και έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμιο ρεκόρ στο βιβλίο Guinness.

Σημειώνεται ότι το ρεκόρ αυτό δεν αφορά σε κάποια σήραγγα του αυτοκινητόδρομου που βρίσκεται κάτω από νερό, αλλά στον ίδιο το δρόμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.