ΚΟΚ: Το σήμα που ελάχιστοι γνωρίζουν & πολλοί παραβιάζουν

Επικίνδυνο το να το αγνοούμε

ΚΟΚ: Το σήμα που ελάχιστοι γνωρίζουν & πολλοί παραβιάζουν

Η οδική σήμανση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ασφαλή κίνηση στους δρόμους, ωστόσο το πλήθος των σημάτων καθιστούν κάποιες φορές την απομνημόνευσή τους δύσκολη.

Ένα από τα σήματα που «μπερδεύει» πολλές φορές τους οδηγούς είναι εκείνο με τον κόκκινο κύκλο στο κέντρο του οποίου δε φιλοξενείται κάποιο άλλο διακριτικό.

Το συγκεκριμένο σήμα απαντάται αρκετά συχνά στους ελληνικούς δρόμους, ωστόσο, πολλοί αγνοούν την πραγματική του σημασία.

Το σήμα αυτό, λοιπόν, υποδεικνύει την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο συγκεκριμένο δρόμο και στις δύο κατευθύνσεις.

Το πρόστιμο για την παραβίασή του ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ προβλέπεται η αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας για διάστημα 10 ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, προστίθενται και 5 πόντοι στο ποινολόγιο του οδηγού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε αφαίρεση διπλώματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.