ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Λουκέτο» σε γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία – Ποιος κατασκευαστής κατεβάζει «ρολά»

Το εργοστάσιο της συγκεκριμένης εταιρείας είχε επισκεφτεί ο καγκελάριος Olaf Scholz

«Λουκέτο» σε γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία – Ποιος κατασκευαστής κατεβάζει «ρολά»

Μια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία δραστηριοποιείτο στην κατασκευή επαγγελματικών βαν κατέθεσε αίτημα για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης.

Πρόκειται για την εταιρεία B-ON η οποία είχε αναλάβει την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Streetscooter, το οποίο χρησιμοποιείται από τα Γερμανικά Ταχυδρομεία και κατασκευαζόταν σε εργοστάσιο στην πόλη Düren, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας.

Παράλληλα, το 2022 είχαν παραχθεί 2.477 ηλεκτρικά οχήματα, ενώ για το τρέχον έτος είχε ανακοινωθεί ότι γινόντουσαν διαπραγματεύσεις για την πώληση περίπου 30.000 οχημάτων.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο, τα εργοστάσιο της εταιρείας είχε επισκεφτεί ο καγκελάριος Olaf Scholz, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Β-ΟΝ ως εταιρεία-πρότυπο στην ηλεκτροκίνηση.

Τα αίτια της χρεοκοπίας και η επόμενη μέρα

Σύμφωνα, ωστόσο, με την ανακοίνωση χρεοκοπίας της B-ON, η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα στην προμήθεια κάποιων αναγκαίων εξαρτημάτων για τα οχήματά της, που προκάλεσαν την παύση της παραγωγής, και στη συνέχεια την αδυναμία να διευθετήσει τις οικονομικές της υποχρέωσης.

Στην ανακοίνωση, βέβαια, διευκρινίζεται ότι η B-OΝ δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να πετάξει… λευκή πετσέτα. «Η παραγωγή θα πρέπει να ξαναρχίσει σύντομα. Είχαμε ήδη αρχικές συζητήσεις με πελάτες και προμηθευτές για αυτό το σκοπό, οι οποίες θα συνεχιστούν εντατικά τις επόμενες ημέρες», εξήγησε ο Dirk Wegener, προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η αρνητική αυτή εξέλιξη για τη B-ON επηρεάζει 78 εργαζομένους της εταιρείας και περίπου 170 ανθρώπους που εργάζονται στο εργοστάσιο στο Düren , το οποίο ανήκει στην εταιρεία Neapco.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.