ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέο Opel Grandland με υβριδικά μοτέρ αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό

Το νέο Opel Grandland επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από ποτέ

Νέο Opel Grandland με υβριδικά μοτέρ αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό

Το ολοκαίνουργιο Opel Grandland κατέφτασε, σηματοδοτώντας μια τολμηρή αναβάθμιση από την προηγούμενη γενιά. Απαρνιέται τους κινητήρες πετρελαίου κι ενδοεταιρικά τοποθετείται πάνω από το Frontera.

Σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο Opel Grandland είναι μεγαλύτερο. Έχει επιπλέον 173 mm στο μήκος, 19 mm καθ’ ύψος και 64 mm μεγαλύτερο πλάτος. Συνολικά, το μήκος του είναι 4.650 mm, το πλάτος 1.905 mm και το 1.660 mm, με μεταξόνιο 2.784 mm.

Ως αποτέλεσμα, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται κατά 36 lt κι οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα έχουν επιπλέον 20 mm για τα γόνατά τους σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά. Που δεν ήταν σε καμία περίπτωση στριμωγμένη.

Βασισμένο στην πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, όπως ακριβώς και το Peugeot 3008, το Opel Grandland θα προσφέρεται ως αμιγώς ηλεκτρικό με δυνατότητα επιλογής μεταξύ μπαταρίας 73 kWh ή 98 kWh.

Χρησιμοποιώντας σύστημα 400V, θα μπορεί να φορτίσει με ταχύτητα έως και 160 kW, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή αυτονομία στα 700 km. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αναμένουμε μια βασική προσθιοκίνητη έκδοση και μια ισχυρότερη 4κίνητη με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Για τους λάτρεις των θερμικών συνόλων, θα προσφέρεται με τον 3κύλινδρο των 1,2 lt κι ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, με 80 km ηλεκτρικής εμβέλειας.

Η Opel λέει ότι σκοπεύει να είναι αμιγώς EV μάρκα έως το 2028, αλλά μένει να δούμε αν θα μείνει πιστή στο πλάνο της ή θα αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της. Προς το παρόν, ο υβριδικός εναγκαλισμός κι ο παραγκωνισμός του πετρελαίου είναι μια πρώτη νίκη για τους θιασώτες της ηλεκτροκίνησης.

Η καμπίνα είναι γεμάτη αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας εκτεταμένης οθόνης infotainment 16 ιντσών, μιας heads-up οθόνης και καθισμάτων που αναβαθμίζουν όλη την οδηγική εμπειρία. Διαθέτουν ηλεκτρικά πλαϊνά στηρίγματα, εξαερισμό, ακόμη και λειτουργία μασάζ.

«Το νέο Grandland είναι ορόσημο για την Opel. Με αυτό, κάθε μοντέλο της Opel είναι πλέον διαθέσιμο κι ως EV», δήλωσε ο CEO Florian Huettl.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα στην ηλεκτρική μας επίθεση. Το νέο Opel Grandland σχεδιάστηκε κι αναπτύχθηκε στο Rüsselsheim και θα κατασκευαστεί στο Eisenach. Προσφέρει καινοτομίες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο πρωτότυπο Experimental. Θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση μας στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των C-SUV».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν κι η Opel δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, αναμένουμε ότι το νέο Grandland θα ξεκινήσει να πωλείται το φθινόπωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.