Οικογένεια και ομάδες «ξεπουλάνε» την περιουσία του Michael Schumacher

Ήδη το αγαπημένο του τζετ, το εξοχικό του στην Νορβηγία και δύο σπίτια ακόμα πουλήθηκαν από την Κορίνα Σουμάχερ

Οικογένεια και ομάδες «ξεπουλάνε» την περιουσία του Michael Schumacher

Την ώρα που ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Michael Schumacher παραμένει σε κώμα, η οικογένειά του, αλλά και οι ομάδες που έτρεξε πωλούν ότι έχει σχέση μαζί του.

Ήδη το αγαπημένο του τζετ, το εξοχικό του στην Νορβηγία και δύο σπίτια ακόμα πουλήθηκαν από την Κορίνα Σουμάχερ.

Ιδιαίτερα υψηλές τιμές πιάνουν τα μονοθέσια που έτρεξε ο Schumacher, όπως πρόσφατα η Ferrari 2003-GA, με το οποίο ο σπουδαίος Michael Schumacher κατέκτησε τον έκτο από τους 7 τίτλους του στη Formula 1– τον προτελευταίο από τους 5 σερί- έχει αριθμό 229 στα αρχεία της Ferrari F1.

Σειρά παίρνει η Ferrari της χρυσής εποχής του Michael Schumacher, που θα πουληθεί σύντομα σε δημοπρασία και σε μια τιμή που θα διαμορφωθεί ψηλά.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ποσό που θα ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, αν και το συγκεκριμένο μονοθέσιο ήταν «ρεζέρβα».

Με αριθμό πλαισίου 198, το μονοθέσιο της Ferrari όταν χρειάστηκε, έδειξε τι αξίζει, καθώς με αυτό ο Michael Schumacher κατέκτησε μια νίκη.

Ήταν ο αγώνας στο Interlagos της Βραζιλίας, όταν ο Schumi είχε μια έξοδο στις κατατακτήριες και αναγκαστικά, χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο για να εκκινήσει (από την τρίτη θέση) στον αγώνα. Το 2000, ήταν η χρονιά που η κυριαρχία της Ferrari μόλις ξεκινούσε και η κατάκτηση της νίκης εκεί, ήταν απλά προάγγελος της συνέχειας.

Το μονοθέσιο με την προηγμένη αεροδυναμική και επανασχεδιασμένο κινητήρα V10 με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών, προσέφερε μια ισχύ της τάξης των 800 ίππων στον οδηγό, επιτρέποντας το «στροφάρισμα» στις 17.300 σ.α.λ.

Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που για πολλούς φίλους των μηχανοκίνητων σπορ, η περίοδος εκείνη ήταν η καλύτερη για τη Formula 1– τότε που η «κορεκτίλα» δεν είχε επικρατήσει και τα τσιγάρα διαφημίζονταν φαρδιά- πλατιά πάνω στα μονοθέσια και όχι μόνο.

Το μονοθέσιο με τον αριθμό πλαισίου 198, επανεμφανίστηκε στην Καταλωνία για το GP της Ισπανίας στις 7 Μαΐου του 2000 και με αυτό, ο Schumacher κατάφερε να πετύχει την πρώτη του pole position για εκείνη τη σεζόν. Η τελευταία φορά που το 198 εμφανίστηκε σε δράση με τον Schumacher ήταν στο A1-Ring στην Αυστρία, όπου μετά από μια επαφή αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα και την εγκατάλειψη της προσπάθειας από τον Schumacher, η χρησιμότητά της περιορίστηκε.

Το μονοθέσιο επέστρεψε στο Maranello, όπου και υπέστη ολική ανακατασκευή, για να παρουσιαστεί μπροστά στο κοινό το Μάρτιο του 2001, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Εκεί ήταν που το είδε και το ερωτεύτηκε ο πρώτος ιδιώτης που το απέκτησε, για να ακολουθήσουν άλλοι τρεις οι οποίοι το απολάμβαναν μόνο σε εκδηλώσεις της Ferrari σε πίστες.

Η αγωνιστική του ιστορία και το όνομα του οδηγού στα χέρια του οποίου διέπρεψε, αναμένεται πως θα κάνει την τιμή αγοράς να ξεπεράσει κατά πολύ εκείνη της εκτίμησης.

Η υποβολή προσφορών κλείνει στις 12 Απριλίου με την RM Sotheby’s που έχει την ευθύνη, να προβλέπει πως το ποσό στο οποίο θα καταλήξει είναι κάτω από τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να θυμίσουμε πως το μονοθέσιο F2003-GA του Schumacher που δημοπρατήθηκε πέρυσι, έγινε το ακριβότερο στην ιστορία του είδους καθώς άλλαξε χέρια για 13,6 εκατομμύρια ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.