Αποκαλυπτήρια των νέων BMW 5 Series και i5

H BMW αποκάλυψε την όγδοη γενιά της 5 Series, με την γκάμα της να περιλαμβάνει για πρώτη φορά την αμιγώς ηλεκτρική i5 με ισχύ έως 601 ίππους

Αποκαλυπτήρια των νέων BMW 5 Series και i5

O Βαυαρός κατασκευαστής αποκάλυψε την όγδοη γενιά του εμβληματικού σεντάν του. Η νέα BMW 5 Series βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR και φιλοξενεί κάτω από το καπό της μια ευρεία κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, ενώ για πρώτη φορά η γκάμα της περιλαμβάνει και την αμιγώς ηλεκτρική i5.

Ξεκινώντας από τον τομέα των διαστάσεων, η νέα 5άρα έχει μακρύνει κατά 97 mm, φτάνοντας τα 5.060 mm. To πλάτος της αγγίζει τα 1.900 mm και το ύψος της είναι πλέον 1.515 mm, ενώ το μεταξόνιο μεγάλωσε και αυτό με τη σειρά του κατά 20 mm φθάνοντας πλέον στα 2.995 mm.

Σχεδιαστικά, υιοθετεί στοιχεία από τις μεγαλύτερες 7 Series και i7. Το εμπρός και πίσω μέρος έχει ανασχεδιαστεί και το χαρακτηριστικό «kidney grille» μεγάλωσε, χωρίς όμως να παίρνει τις διαστάσεις που συναντάμε σε μοντέλα όμως η 4 Series.

Το εσωτερικό υιοθετεί και αυτό αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από τα μεγαλύτερα μοντέλα της BMW. Στο ταμπλό δεσπόζει το BMW Curved Display που λειτουργεί με το τελευταίο λογισμικό iDrive και αποτελείται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων διαγωνίου 12,3″ και μια οθόνη αφής για το infotainment 14,9”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.