ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρόστιμο 1.500 ευρώ για κάπνισμα εν κινήσει των οδηγών μέσα στο αυτοκίνητο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε 

Στην περίπτωση που πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει τα 3.000 ευρώ

Πρόστιμο 1.500 ευρώ για κάπνισμα εν κινήσει των οδηγών μέσα στο αυτοκίνητο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε 

Οι οδηγοί που καπνίζουν ενώ οδηγούν θα δέχονται πρόστιμο 1.500 ευρώ και δεν αφορά μόνο τον οδηγό του οχήματος, αλλά και οποιονδήποτε άλλο επιβάτη καπνίζει, παρουσία παιδιού κάτω των 12 ετών στο όχημα.

Στην περίπτωση που πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση, έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά ενήλικος θεριακλής επιβάτης στο αυτοκίνητο.

Ρίψη τσιγάρου

Παράλληλα, σε περίπτωση που η Τροχαία «πιάσει» έναν οδηγό να απορρίπτει από το όχημά του τσιγάρο τότε μπορεί να προβεί στην αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης του παραβάτη για 60 ημέρες.

Πρόστιμο, μάλιστα, μπορεί να βεβαιώσει και η Πυροσβεστική, όπως ορίζεται στην υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη με θέμα «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ελάχιστο επιβαλλόμενο πρόστιμο είναι 200 ευρώ, με το πρόστιμο, ωστόσο, να κλιμακώνεται ανάλογα με την κατηγορία κινδύνου, δηλαδή τον γνωστό χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.