Τελικά η κακοκαιρία ήρθε αλλά με... 24 ώρες καθυστέρηση!

Seal U: Το πρώτο PHEV στην Ευρώπη το 2025 ανήκει στην BYD

Το BYD Seal U DM-i ήταν το best-seller επαναφορτιζόμενο υβριδικό στην Ευρώπη τη χρονιά που μας πέρασε

Seal U: Το πρώτο PHEV στην Ευρώπη το 2025 ανήκει στην BYD

Έχουμε ταυτίσει την BYD με τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα. Κι όμως, στις ευρωπαϊκές αγορές διαθέτει πλέον και επαναφορτιζόμενα υβριδικά με τεράστια επιτυχία, καθώς το SUV Seal U DM-i αναδείχθηκε το πρώτο σε πωλήσεις PHEV στην ήπειρο για το 2025.

Το κινεζικό μοντέλο κατάφερε να ξεπεράσει σε ταξινομήσεις καταξιωμένους αντιπάλους, όπως τα Volkswagen Tiguan, Volvo XC60 και Ford Kuga.

Σύμφωνα με στοιχεία του Automotive News, το Seal U πούλησε 72.667 μονάδες, αφήνοντας δεύτερο το Tiguan (65.899 πωλήσεις) και τρίτο το Volvo XC60 (60.088 πωλήσεις). Το Ford Kuga βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 41.983 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,8% σε σύγκριση με το 2024.

Η βασική έκδοση προσφέρει 80 km αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης (WLTP) με μπαταρία 18,3 kWh, ξεκινώντας από τα 35.990 ευρώ. Με επιπλέον 2.000 ευρώ, η χωρητικότητα ανεβαίνει στις 26,6 kWh και η αυτονομία εκτοξεύεται στα 125 km.

Και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 lt με συνδυαστική ισχύ 218 ίππων. Για όσους ζητούν το κάτι παραπάνω, η τετρακίνητη έκδοση των 42.500 ευρώ προσθέτει τούρμπο, ανεβάζοντας την απόδοση στους 324 ίππους και τη ροπή στα 550 Nm.

Η ευρωπαϊκή αγορά των PHEV δείχνει τη δυναμική της, ξεπερνώντας πέρυσι το 1,3 εκατομμύριο πωλήσεις -αύξηση 33,5% έναντι του 2024.

Είναι σαφές ότι κάποιοι Ευρωπαίοι επιθυμούν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, διατηρώντας όμως τη σιγουριά του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, περίπου οι διπλάσιοι επέλεξαν αμιγώς ηλεκτρικά. Τα BEV συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, αγγίζοντας τις 2,6 εκατομμύρια μονάδες το 2025, αυξημένα κατά 29,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.