ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έξι νέες BMW θα ριχθούν στην αγορά μέχρι το 2027

Τα πλάνα της για τη μελλοντική της γκάμα αποκάλυψε η BMW στο Ετήσιο Συνέδριο BMW Group 2023, στην οποία συμπεριλαμβάνονται έξι νέα μοντέλα από το 2025 έως το 2027

Έξι νέες BMW θα ριχθούν στην αγορά μέχρι το 2027

Έχοντας τελειώσει με τις ανανεώσεις και τα λανσαρίσματα του βασικού κορμού της γκάμας της, η BMW ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της, τα οποία και αποκάλυψε στο ετήσιο συνέδριο BMW Group 2023.

Σύμφωνα με το πλάνο των Βαυαρών, εκτός από την i5 που θα αποκαλύψει προς τα τέλη του έτους, θα παρουσιάσει και τη νέα BMW iX2 η οποία και θα βασιστεί στη νέα iX1 αλλά θα έρθει με πιο σπορτίφ εμφάνιση και χαρακτήρα.

Το 2024 σειρά θα πάρει η Touring έκδοση της i5, ενώ από το 2025 και έπειτα τα μοντέλα της θα βασιστούν πάνω στη νέα πλατφόρμα «Neue Klasse».

Aπό αυτή όπως αποκαλύφθηκε στο συνέδριο θα προκύψουν αρχικά έξι νέα μοντέλα σε διάστημα 24 μηνών, δηλαδή μέσα στα έτη 2025/2026. Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, η αρχή θα γίνει με ένα ηλεκτρικό σεντάν στο μέγεθος της 3-Series, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και ένα σπορ SUV.

Η ηλεκτρική μπερλίνα θα ακούει στο όνομα ΝΚ1 και θα πωλείται παράλληλα με άλλα σεντάν μοντέλα που θα είναι υβριδικά ή θα έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού η νέα πλατφόρμα υποστηρίζει και τα δύο αυτά συστήματα κίνησης.

Αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλα τέσσερα νέα μοντέλα πάνω σε αυτή την πλατφόρμα, από την οποία περιμένουμε και ηλεκτρικά υπερυψηλών επιδόσεων, με απόδοση έως και 1.341 PS.

Η παραγωγή του πρώτου μοντέλου Neue Klasse θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2025 στο εργοστάσιο του Debrecen στην Ουγγαρία. Το 2026, θα κατασκευαστούν επίσης στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο της Γερμανίας, το οποίο θα αναβαθμιστεί ανάλογα.

Από το 2027, η «τυπική παραγωγή» των ηλεκτρικών οχημάτων πάνω στην Neue Klasse θα ξεκινήσει και στο εργοστάσιο San Luis Potosi στο Μεξικό, μετά από επένδυση €800 εκ. που έχει πραγματοποιήσει η BMW.

Εκτός από τις προαναφερθείσες τοποθεσίες, η BMW θα ανακοινώσει σύντομα και τα υπόλοιπα εργοστάσιά της στην παραγωγή των EV αυτοκινήτων της.

Σήμερα, η ηλεκτρική γκάμα της BMW αποτελείται από περίπου 12 μοντέλα τα οποία καταλαμβάνουν το 15% της γκάμας της. Αυτό θα γίνει 20% μέσα στο 2024 και στόχος του BMW Group είναι να αυξηθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες το 2025 και να φτάσει στο 33% το 2026.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα μοντέλα Neue Klasse και τα νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους θα ανακοινωθούν στο IAA Mobility Show στο Μόναχο τον Σεπτέμβριο του 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.