
Ίσως να είσαι από αυτούς που δεν σου αρέσουν οι τεράστιες οθόνες, που ξεπροβάλλουν με αυθάδεια στο κέντρο του ταμπλό. Θα πήγαινες όμως στο άλλο άκρο; Να υπάρχει εκεί μόνο μία θέση για κινητό τηλέφωνο; Συμβαίνει στη βασική έκδοση του νέου Grande Panda.
Η FIAT δεν είναι η πρώτη που κάνει κάτι τέτοιο. Το έχουμε δε και σε μοντέλα μικροκινητικότητας, όπως το Citroën Ami. Προκειμένου να μειωθεί η τιμή, ο Όμιλος Stellantis περιορίζει τον εξοπλισμό σε βαθμό που μας πηγαίνει πίσω, σε άλλες δεκαετίες. Στο Grande Panda μάλιστα, η έλλειψη χτυπάει περισσότερο στο μάτι, διότι το υπόλοιπο ταμπλό έχει μείνει το ίδιο. Το κενό που αφήνει το infotainment, απλώς έχει κλείσει με μια μαύρη πλαστική επιφάνεια. 
Έτσι, αντί για το infotainment των 10,25 ιντσών, η εισαγωγική έκδοση εγκαθιστά μια βάση τηλεφώνου με μια θύρα USB δίπλα της. Ώστε να μπορείς να φορτίζεις το κινητό σου τηλέφωνο για να μην ξεμείνεις χωρίς μουσική. Ή πλοήγηση.
Το οξύμωρο είναι πως δεν έχει γίνει αντίστοιχη προσπάθεια περιορισμού του κόστους στον πίνακα οργάνων. Έτσι, αντί για κάποιον φθηνότερο αναλογικό, το νέο Grande Panda διαθέτει έναν πλήρως ψηφιακό 10 ιντσών, ακόμη και στο βασικό μοντέλο. 
Πάντως, αν το σκεφτούμε ψύχραιμα, είναι καλό να υπάρχει ποικιλία. Οι φθηνότερες βασικές εκδόσεις είναι πλεονέκτημα, αφού ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που ταιριάζει στα γούστα του και στις οικονομικές του δυνατότητες.
Επίσης, μην ξεχνάμε ότι πολλοί συμπολίτες μας στερεώνουν έτσι κι αλλιώς βάσεις στο παρμπρίζ ή στους αεραγωγούς, ώστε να στηρίζουν το κινητό τους και να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Όπως και να έχει, το βασικό 5θυρο μοντέλο έχει κι άλλες περικοπές του κόστους. Χειροκίνητα ρυθμιζόμενους καθρέπτες, χειροκίνητη ρύθμιση του κλιματισμού, ακόμη και πίσω παράθυρα με μανιβέλα. Το μικρό ιταλικό crossover φοράει επίσης ατσάλινες ζάντες 16 ιντσών. 
Δεν γνωρίζουμε αν η ελληνική αντιπροσωπεία θα εισάγει τη βασική έκδοση. Ενδεχομένως να είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως επαγγελματικό μοντέλο. Στην ιταλική αγορά πάντως, πωλείται προς €18.900. Λογικά, οι περισσότεροι θα στραφούν προς το επόμενο επίπεδο εξοπλισμού. Θα προτιμήσουν να πληρώσουν επιπλέον €1.500 για να αποκτήσουν προβολείς LED, cruise control, ηλεκτρικά πίσω παράθυρα και βέβαια, το σωστό infotainment.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.