ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Suzuki, προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό της

Μπορεί η Suzuki να μην διαθέτει ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο, κάτι που όμως αναμένεται να αλλάξει σύντομα από το 2025

Suzuki, προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό της

Έτοιμη να κάνει το μεγάλο άλμα προς την ηλεκτροκίνηση μοιάζει η Suzuki, καθώς στις αρχές του 2025 θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Ινδίας.

Η γκάμα της Suzuki χαρακτηρίζεται πλήρης και σωστά τοποθετημένη, διαθέτοντας μοντέλα σε όλες τις επίκαιρες κατηγορίες της αγοράς. Από τη σύνθεσή της όμως απουσιάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό λοιπόν το κενό θα καλυφθεί προσεχώς, μιας και η ιαπωνική φίρμα, θα παρουσιάσει σε συνεργασία με τη Maruti-Suzuki το πρώτο της ηλεκτρικό πόνημα, στις αρχές του 2025.

Πρόκειται για ένα B-SUV, μήκους 4,3 m βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στο πρωτότυπο eVX που είδαμε το 2023. Την είδηση αποκάλυψε ο Chandra Bhargava, πρόεδρος της Maruti-Suzuki, τονίζοντας πως το αυτοκίνητο δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Ινδίας, αλλά θα ταξιδέψει στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ιαπωνία αλλά και την Ευρώπη.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, να ξεκινήσει πρώτα τη διεθνή του καριέρα και εν συνεχεία να διατεθεί στην εγχώρια αγορά της Ινδίας, όπου και θα κατασκευάζεται. Οι τεχνικές πληροφορίες που γνωρίζουμε προσώρας δεν ελιναι πολλές.

Ωστόσο, το ηλεκτρικό Suzuki θα πατά σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα βασιστούν και τα επερχόμενα EV της φίρμας. Θα εφοδιάζεται δε με μπαταρία 60 kWh, δίνοντας του δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 550 km.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα σχέδια της Suzuki είναι και η δημιουργία τετρακίνητης έκδοσης, με δύο ηλεκτροκινητήρες, δίνοντας έμφαση σε όσους αναζητούν ένα μικρό, περιπετειώδες αυτοκίνητο με σεβαστή αυτονομία. Περισσότερες πληροφορίες για το ενδιαφέρον αυτό πρότζεκτ θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.