ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Απόβαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα στην Ευρώπη  

Με αιχμή του δόρατος τις Nio, BYD και Geely, οι Κινέζοι ετοιμάζονται να εισέλθουν για τα καλά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων, με πλήθος ηλεκτρικών

Απόβαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα στην Ευρώπη   

Για κάποιους αυτό το αυτοκίνητο είναι όνειρο ζωής: 653 PS, επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 3,9″, ηλεκτροκίνηση με αυτονομία 500-700 km ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας και τιμή €69.900.

Ο λόγος για το νέο, κορυφαίο σεντάν ET7 της κινεζικής Nio, η οποία το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να παραδίδει τα πρώτα της αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Διαθέσιμο είναι και το SUV Nio EL7, του οποίου οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και το μικρότερο Nio ET5, ο ανταγωνιστής του Tesla Model 3.

Καινοτομία για την Ευρώπη είναι η ιδέα των σταθμών αλλαγής μπαταριών, την οποία η Nio λανσάρει παράλληλα με την έναρξη των πωλήσεων.

Εάν δεν θέλει κανείς να φορτίσει με καλώδιο, μπορεί να ανταλλάξει την άδεια μπαταρία με μια γεμάτη, διαδικασία που θα διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ένας σταθμός αλλαγής μπαταρίας στη Γερμανία, στον αυτοκινητόδρομο Α8 της Βαυαρίας, αλλά θα προστεθούν ακόμη 19 έως το τέλος του έτους και στη συνέχεια άλλοι 100 το 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.