ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Έλον Μασκ: Γιατί «κλείδωσε» το προφίλ του στο Twitter για ένα 24ωρο;

Σκοπός του ήταν να κάνει ένα πείραμα χρήσιμο για την πλατφόρμα

Έλον Μασκ: Γιατί «κλείδωσε» το προφίλ του στο Twitter για ένα 24ωρο;

Από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter κάνει συνεχώς πειράματα ελέγχοντας την λειτουργικότητα του. Την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του.

Ο λόγος ήταν ότι οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου ισχυρίστηκαν ότι η ρύθμιση ενός λογαριασμού σε «ιδιωτικό» βελτίωνε δραματικά τον αριθμό των like και των προβολών που συγκέντρωναν τα tweet τους. Ο μεγιστάνας τον ξεκλείδωσε περίπου 24 ώρες αργότερα.

Όλα άρχισαν όταν ο σχολιαστής Ian Miles Cheong ανέβασε τα αποτελέσματα ενός τεστ. Αυτό έδειχνε πως ένα tweet που στάλθηκε όταν ο λογαριασμός του είχε οριστεί ως ιδιωτικός, είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από το ίδιο tweet που δημοσιεύτηκε όταν ο λογαριασμός του ήταν δημόσιος. Ο Μασκ απάντησε ότι αυτό ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικό» και αργότερα υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει το δικό του πείραμα.

«Έκανα τον λογαριασμό μου ιδιωτικό μέχρι αύριο το πρωί για να ελέγξω αν βλέπετε τα ιδιωτικά μου tweet περισσότερο από τα δημόσια μου», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος, ιδρυτής της Tesla στο Twitter.

Είναι το τελευταίο σε μια σειρά πειραμάτων που διεξήγαγε ο Μασκ από τότε που αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων διοργάνωσε μια δημοσκόπησης στο Twitter για να ρωτήσει τους ανθρώπους εάν θα έπρεπε να παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.