Έλον Μασκ στο BBC: «Κοιμάμαι στον καναπέ – Το αφεντικό του Twitter είναι ο… σκύλος μου» (βίντεο)

Ο Μασκ παραδέχτηκε ότι το να είναι κανείς ιδιοκτήτης του Twitter είναι σαν να οδηγεί... «τρενάκι του τρόμου» σε λούνα παρκ

Έλον Μασκ στο BBC: «Κοιμάμαι στον καναπέ – Το αφεντικό του Twitter είναι ο… σκύλος μου» (βίντεο)

Σχεδόν έξι μήνες μετά την απόκτηση του Twitter, ο Έλον Μασκ λέει ότι κοιμόταν στον καναπέ σε μια βιβλιοθήκη στον έβδομο όροφο της εταιρείας που αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, την οποία διευθύνει…ο σκύλος του.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο συμφώνησε απροσδόκητα στη συνομιλία της τελευταίας στιγμής με τον ανταποκριτή του BBC, Τζέιμς Κλέιτον στα κεντρικά γραφεία του Twitter χθες το απόγευμα (11/4).

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχθηκε ότι αγόρασε το Twitter μόνο «επειδή έπρεπε» όπως χαρακτηριστικά είπε και περιέγραψε τη διαχείριση της εταιρείας ως «αρκετά επίπονη» και «ένα τρενάκι του λούνα παρκ».

Το BBC αντιτάχθηκε αυτή την εβδομάδα σε μια νέα ετικέτα που το περιγράφει ως «μέσο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση» στον κύριο λογαριασμό του στο Twitter. Ο Μασκ είπε ότι στόχος του Twitter είναι να είναι διαφανές και ειλικρινές, αλλά συμφωνεί ότι η ετικέτα μπορεί και πρέπει να ενημερωθεί. Χαρακτήρισε επίσης το BBC ως ένα από τα «λιγότερο προκατειλημμένα» μέσα.

Είπε επίσης ότι ήθελε να πληρώσει λιγότερα για το Twitter αφού ανακάλυψε, όπως λέει, περισσότερα αυτοματοποιημένα bots στο δίκτυο. Αλλά αργότερα στη συνομιλία είπε ότι τώρα δεν θα την πουλούσε ακόμη και αν του πρόσφεραν το ποσό που είχε πληρώσει για την εταιρεία

Ο μεγιστάνας αναφέρθηκε επίσης στην τεχνητή νοημοσύνη και είπε οτι ο ίδιος έχει προειδοποιήσει για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης εδώ και δεκαετίες, είπε. «Θα πρέπει να υπάρχει ένας ρυθμιστικός φορέας για να βεβαιώνει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για το κοινό». Τον περασμένο μήνα, το αφεντικό του Twitter ήταν μεταξύ κορυφαίων παραγόντων της οικονομίας που ζήτησε να ανασταλεί η ανάπτυξη ισχυρών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης εν μέσω φόβων οτι αποτελούν απειλή για την ανθρωπότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, ή μάλλον, ο ηγέτης του (ο Μασκ είπε ότι ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter είναι στην πραγματικότητα ο Φλόκι, ο σκύλος του) αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων και αντέκρουσε τις κατηγορίες σχετικά με την υποτιθέμενη αύξηση της παραπληροφόρησης στο site από τότε που ανέλαβε.

Ο Μασκ αναφέρθηκε επίσης στις συχνές διαμάχες που έχει προκαλέσει ως επικεφαλής του Twitter, τους ισχυρισμούς για ένα οικογενειακό ορυχείο σμαραγδιού (το οποίο δήλωσε ψευδές) και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τους πρώτους έξι μήνες που ήταν επικεφαλής του κορυφαίου ιστότοπου.

Το Twitter έχει μεταμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό επί των ημερών του Μασκ, ο οποίος είναι επίσης δευθύνων δύμβουλος της Tesla, και αυτό γιατί ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει εισαγάγει πολιτικές που μεγιστοποιούν την άποψή του για την «ελευθερία του λόγου», απολύοντας χιλιάδες υπαλλήλους, μειώνοντας επιθετικά το κόστος και πειραματιζόμενος χωρίς να προσέχει εάν οι αλλαγές του ενδέχεται να καταστρέψουν τον ιστότοπο.

Το Twitter κλίνει σε ένα μοντέλο συνδρομής υπό τον Μασκ, προσφέροντας τα μπλε σημάδια ελέγχου της υπογραφής «επαληθευμένα» σε οποιονδήποτε επιθυμεί να πληρώσει 8 δολάρια και εξαλείφοντας πολλές από τις διασφαλίσεις ελέγχου περιεχομένου που στοχεύουν σε μιμητές και σε όσους διακινούν παραπληροφόρηση.

Αλλά ο Μασκ, ο αμφιλεγόμενος ηγέτης του ιστότοπου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χαιρέτισε πολλές από τις αλλαγές που έχει κάνει από τότε που αγόρασε την εταιρεία τον Οκτώβριο, απολύοντας περισσότερα από τα δύο τρίτα του προσωπικού τις επόμενες εβδομάδες. Οι απολύσεις, είπε, «δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικές αλλά… επώδυνες».

Ο Μασκ είπε ότι το Twitter μειώθηκε σε περίπου 1.500 υπαλλήλους, από περισσότερους από 7.000. Ο Μασκ αναγνώρισε επίσης προβλήματα, όπως το κλείσιμο ενός κέντρου δεδομένων Twitter τον Δεκέμβριο, που οδήγησε σε προβλήματα με τους διακομιστές της εταιρείας.

«Ήταν αρκετά καταστροφικό», είπε ο Μασκ και το Twitter έσπευσε να το αποκαταστήσει. Κάλεσε την ανοιχτή χρήση του αλγόριθμου συστάσεών του από το Twitter, την έμφαση που δίνει ο ιστότοπος στο βίντεο και την ανθεκτικότητά του απέναντι στον τεράστιο μετασχηματισμό.

Είπε ότι το Twitter πάει καλύτερα από οικονομική άποψη, ότι οι διαφημιστές επέστρεφαν στον ιστότοπο και ότι η χρήση και η ανάπτυξη του Twitter είναι πλέον ικανοποιητικές.

«Πολλοί είχαν προβλέψει ότι το Twitter θα πάψει να λειτουργεί», είπε ο Μασκ. «Οι προβλέψεις τους δεν έχουν πραγματοποιηθεί… Είμαστε κυριολεκτικά στο Twitter τώρα». Ο δισεκατομμυριούχος έκανε τα σχόλια σε συνέντευξή του στο BBC το βράδυ της Τρίτης. Ο Μασκ είπε ότι το Twitter θα τροποποιήσει μια νέα ετικέτα που έχει προσθέσει το Twitter σε λογαριασμούς, όπως το NPR και το BBC, αναφέροντάς τους ως «κρατικά μέσα ενημέρωσης» υπογραμμίζοντας αντ ‘αυτού την εξάρτησή τους από τη δημόσια χρηματοδότηση.

Αλλά αμφισβήτησε επίσης ότι η παραπληροφόρηση και η ρητορική μίσους ήταν πιο διαδεδομένες στον ιστότοπο, αφού ο δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να αναφέρει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα του φαινομένου. «Είπατε ότι βλέπετε περισσότερο περιεχόμενο μίσους, αλλά δεν μπορείτε να ονομάσετε ούτε ένα», είπε ο Μασκ, ενώ ο τόνος του ολοένα και ταραγμένος. «Μόλις είπες ψέματα!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δώσε μου ένα παράδειγμα! Κυριολεκτικά δεν μπορείς να ονομάσεις έναν», είπε. «Είπατε κυριολεκτικά ότι βιώνετε περισσότερο περιεχόμενο μίσους και μετά δεν μπορούσατε να αναφέρετε ούτε ένα παράδειγμα, αυτό είναι παράλογο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.