ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κόντρα» του BBC με τον Έλον Μασκ: Το κανάλι παρουσιάζεται πλέον ως «κρατικά χρηματοδοτούμενο» στο Twitter (φωτό)

Η «ταμπέλα» που προκάλεσε την αντίδραση του Μέσου

«Κόντρα» του BBC με τον Έλον Μασκ: Το κανάλι παρουσιάζεται πλέον ως «κρατικά χρηματοδοτούμενο» στο Twitter (φωτό)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η λεζάντα «κρατικά χρηματοδοτούμενο μέσο ενημέρωσης» που έχει εμφανιστεί το τελευταίο 24ωρο στον κύριο λογαριασμό του BBC στο Twitter.

O δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βρετανίας έχει ήδη επικοινωνήσει με την Twitter ζητώντας να διευθετηθεί το ζήτημα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. «Το BBC είναι και ήταν πάντα ανεξάρτητο. Χρηματοδοτούμαστε από τον βρετανικό λαό από το τέλος αδειοδότησης», σημείωσε.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής μόνο ο λογαριασμός @BBC φέρει τη σχετική λεζάντα, ενώ άλλοι λογαριασμοί υπό την «ομπρέλα» του BBC δεν την έχουν.

Σε απάντησή του στο βρετανικό μέσο ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης του Twitter Ελον Μασκ δεσμεύτηκε ότι θα προστεθούν περισσότερες λεπτομέρειες στη λεζάντα για να φαίνεται ακριβώς από πού χρηματοδοτείται το BBC.

Σε άλλο email, o Μασκ εξήγησε γιατί εμφανίστηκε η λεζάντα αυτή:

«Στόχος μας είναι η μέγιστη διαφάνεια και ακρίβεια. Είναι λογικό να εξηγείται ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και πώς χρηματοδοτείται. Θεωρώ ότι οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης πρέπει να έχουν αυτογνωσία και να μην υποστηρίζουν ψευδώς ότι δεν έχουν κάποια θέση. Όλοι οι οργανισμοί έχουν θέση, κάποιοι περισσότεροι από άλλους. Σας επισημαίνω βέβαια ότι ακολουθώ το BBC News στο Twitter και θεωρώ ότι είναι από τα λιγότερα προκατειλημμένα».

Σύμφωνα με το Twitter, τα «κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσο ενημέρωσης» είναι «οργανισμοί όπου το κράτος ασκεί έλεγχο στο περιεχόμενο μέσω οικονομικών μέσων, άμεσης ή έμμεσης πολιτικής πίεσης ή/και έλεγχο στην παραγωγή και τη διανομή». Για παράδειγμα, ως «κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσο ενημέρωσης» χαρακτηρίζονται το ρωσικό RT ή το κινεζικό Xinhua News.

Από τη μεριά του, το BBC επισημαίνει ότι το ετήσιο τέλος των 159 λιρών (περίπου 181 ευρώ) – που απαιτείται από τον νόμο – καθορίζεται από το κράτος, αλλά πληρώνεται από τα βρετανικά νοικοκυριά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.