ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έτοιμο και το ηλεκτρικό Opel Astra

Μετά τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ αλλά και τις plug-in hybrid εκδοχές του, το νέο Opel Astra αποκτά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

Έτοιμο και το ηλεκτρικό Opel Astra

Ήταν κατά κάποιο τρόπο θέμα χρόνου το πότε θα αποφασίσει η Opel να ρίξει στην αγορά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου Opel Astra. Άλλωστε, τα «εργαλεία» για την υλοποίηση αυτής της εκδοχής υπήρχαν ήδη διαθέσιμα στα ράφια του ομίλου Stellantis (Peugeot e-308 κ.α.).

Για την κίνηση λοιπόν του νέου Astra Electric φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 115 kW (156 PS), ο οποίος μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου σταθερής σχέσης. Η δε μέγιστη ροπή του συστήματος ανέρχεται στα 270 Nm και ως είθιστε, σε κάθε ηλεκτρικό μοντέλο, αποδίδεται… από τις «0» στροφές. Η τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 170 km/h.

Η μπαταρία που εφοδιάζει το όχημα είναι ιόντων λιθίου, μικτής χωρητικότητας 54 kWh (ωφέλιμη 51 kWh) και απαρτίζεται από 102 κυψέλες. Σύμφωνα με την Opel, η αυτονομία ανέρχεται στα 416 km με μία πλήρη φόρτιση, ενώ η μέση κατανάλωση είναι 12,7 kWh/100 km.

Η μέγιστη ισχύς φόρτισης της μπαταρίας ορίζεται στα 100 kW, και σε έναν αντίστοιχο φορτιστή συνεχούς ρεύματος, με την πλήρωση έως το 80% της χωρητικότητας να διαρκεί μόλις 30’. Επίσης, το νέο Astra Electric φέρει από το βασικό του εξοπλισμό στάνταρ ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή 11 kW για φόρτιση σε wallbox.

Το νέο Opel Astra Electric θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές από την Άνοιξη του 2023 σε 5θυρες και στέισον βάγκον εκδοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.